Vezi starea victimelor exploziei de la blocul de locuinţe de pe str. Arţarilor!

La Unitatea de Primire Urgenţe  a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa au fost aduse, în data de 19.10.2016, începând cu ora 1, un număr de 9 persoane, victime ale accidentului. Toţi pacienţii au fost examinaţi, investigaţi şi evaluaţi complex. În funcţie de gravitatea cazului, s-a decis atitudinea terapeutică, astfel că un bărbat a fost transferat la Spitalul de Arşi din Bucureşti, o femeie a fost internată în secţia Chirurgie şi un alt  bărbat a fost internat în secţia Medicină Internă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa

La ora 9, starea pacienţilor era următoarea:

1. Bărbat de 24 ani cu diagnosticul: Comă indusă medicamentos. Arsură de căi aeriene superioare. Arsuri gradul I, II si III pe aproximativ 70% suprafaţă corporală. Tulburări de comportament. A fost transferat în cursul nopţii la Spitalul de Arşi Bucureşti, cu echipaj de Terapie Intensivă Mobilă.

2. Femeie de 18 ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Arsură gr.II ambe mâini. Internată în secţia Chirurgie Bistriţa

3. Bărbat de 48 de ani cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Intoxicație cu monoxid de carbon. Internat în secţia Medicină Internă Bistriţa.

4. Bărbat de 30 de ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie. Traumatism cranio-cerebral acut. Contuzie de coloană cervicală. Contuzie toraco-abdominală. A refuzat internarea şi a plecat pe propria răspundere.

5. Femeie de 24 ani, cu diagnosticul: Traumatism cranio-cerebral acut. Amnezie retrogradă  –este transferată pentru consult în secţia Psihiatrie Bistriţa.

6. Sugar de 9 luni, cu diagnosticul: Contuzie frontală. Escoriaţie piramidă nazală şi regiunea temporală posterioară. Părinții refuză internarea pentru supraveghere.

7. Femeie de 57 ani, cu diagnosticul: Atac de panică, externată la domiciliu.

8. Bărbat de 18 ani cu diagnosticul: Plagă contuză antepicior drept, externat la domiciliu.

9. Bărbat de 31 ani, cu diagnosticul: Policontuzionat prin explozie, externat la domiciliu.

Comentarii

20/10/16 09:02
Bistritean

No uitati Dvs ce se poate intampla din cauza unui "nim.urug" ... a unui "pro.sta.lau" ... cu tot felul de improvizatii facute aiurea la bloc !
Uitati, cum oamenii s-au trezit dintr-odata, fara casa si fara agoniseala de o viatza din cauza unui "tem.bel" ... si cat de insemnata este totusi o asigurare pentru casa in care locuiesti... !
Sa dea Dumnezeu sa scape cu viatza " ni.mu.rugul" ... dar efectiv nu-i poate face nimeni... nimic, deoarece, desi dezastrul s-a produs din vina lui, ce-i pe el e si-n valiza... ! No... asta-i viatza impreuna cu "comunitarii " ... !

21/10/16 09:55
Bistritean 2

Uitati cate cheltuieli face statul incercand sa repare toate aceste daune si dezastre - fara ca vietile pierdute ( daca sunt ) sa le mai poata aduce "inapoi" ! Nu ar cheltui mult mai putin, daca statul ar lua urmatoarele masuri :
1/. Identificarea si "inventarierea" tuturor batranilor ramasi singuri si fara ajutor , cu tot felul de boli ale batranetii ( senectute, senilatate, altzeimer, debilitate pisihica si cum s-or mai numi ele... ) ;
2/. Identifiarea tuturor "nimu.ru.gilor de genul "pro.sta.laului " care a produs aceasta expolizie , debili mintali, drogati... si cei luati in evidentele medicale speciale ...
3/. Infiintzat din banii statului ( pe banii nostri publici la urma urmei... ca si despagubirile tot de aici vor fi... stati linistiti, ca statul n-are alti bani... ) niste "Centre " in care sa-i adune pe toti acestia si sa-i administreze si supravegheze calificat, ( gen spital de nebuni... sa ma scuzati... ) sa previna producerea pe viitor al altor astfel de catastrofe.
4/. Pe cei apti fizic... tot sub supraveghere calificata, sa-i puna sa lucreze in gospodarie, in agricultura... anexe gospodaresti ( porci, vite, pasari... etc ) care sa le dea lor productia necesara intretinerii ... ;
5/.Cine are copii , sau alte rude apropiate, sa fie fortzati sa-i ia la ei acasa si sa-i intretina si sa-i ingrijeasca, ori sa plateasca sustinerea lor in astfel de "centre " ... nu sa-i lase abandonati peste tot aiurea si uitati ce catastrophe se intampla din vina lor, care au doar "faptura de om"... in rest... " Dumnezeu cu mila si noi , cei din jurul lor, cu pagubele si necazurile " !
6/. Data o lege si cei care au copii si batrani ori persoane puse sub interdictie, daca-i abandoneaza si pleaca aiurea de acasa si-i lasa nesupravegheati, sa fie infractiune, cercetati si bagati la puscarie . Sa fie fortzati ori sa-i ingrijeasca , ori sa suporte intretinerea lor calificata in aceste "Centre" .
Domnilor senatori, domnilor parlamentari, domnule prim-ministru si sef al Guvernului... se aude ? ( Sunt siguri ca pe toiti astia-i doare fix in "patina" de "strigatul magarului ... de la stana " ... ! )

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5