Vicepremierul Viorel Ştefan, la Prundu Bârgăului: Este angajamentul Guvernului faţă de oastea română ca 2% din PIB să fie alocat în fiecare an

Viceprim-ministrul Viorel Ştefan a anunţat, la Prundu Bârgăului, că angajamentul Guvernului României de a aloca 2% din PIB pentru Armată rămâne unul ferm. Acesta a menţionat că România are nevoie de o Armată dotată şi instruită la cel mai înalt nivel, pentru a veghea la ceea ce ne-au lăsat înaintaşii.

„Misiunea noastră este aceea de a fi pragmatici şi de a ne uita la ceea ce trebuie ţării, ca să veghem la ceea ce au obţinut înaintaşii noştri. Şi ceea ce trebuie ţării înainte de toate, o Armată dotată la cele mai înalte standarde, o Armată instruită la cele mai înalte standarde, o Armată integrată în structurile euroatlantice, doar asta poate să reprezinte garanţia că ceea ce ne-au lăsat moştenire înaintaşii noştri ştim să veghem, să nu pierdem. De aceea, vă spun că angajamentul nostru de a contribui în continuare cu alocările financiare necesare întăririi capacităţii operaţionale a Armatei Române este unul nenegociabil. Rămâne ferm şi vreau să audă toţi ostaşii de aici, indiferent de grad, că este angajamentul Guvernului României faţă de oastea română ca 2% din PIB să fie în fiecare an alocare pentru a creşte capacitatea de înzestrare, pentru a creşte capacitatea operaţională, pentru a nu mai fi nicio diferenţă din punct de vedere al instruirii, dotării între Armata Română şi  armatele prietene din structurile euroatlantice”, a declarat vicepremierul Viorel Ştefan.  

Acesta a precizat că „Dumnezeu a fost bun” cu el, oferindu-i posibilitatea de a participa la această sărbătoare românească de la Prundu Bârgăului, de a fi  „purtătorul de cuvânt al Guvernului”, dar având şi onoarea de „a fi purtătorul drapelului de la Prundu Bârgăului spre a fi înmânat Guvernului României”.

„Plec încărcat cu energie pozitivă,  plec încărcat cu devotamentul de a sluji comunitatea din Prundu Bârgăului împreună cu colegii mei din Guvern şi de a vă asigura că nu o să avem tihnă până nu ne ducem la capăt angajamentele noastre din programul de guvernare”, a spus Viorel Ştefan.

Vicepremierul l-a felicitat, în nume personal, pe cel care a avut fericita idee de a sărbători acest eveniment din ciclul Centenarului a doua zi de Rusalii, când se sărbătoreşte Sf. Treime. Acesta a spus că prin Marea Unire, dragostea de neam a făcut să dispară graniţele dintre români, la fel cum Pogorârea Sf. Duh a făcut să dispară barierele de limbă dintre apostoli şi creştini, adăugând că „fără dragoste de neam, înaintaşii noştri nu şi-ar fi dus până la capăt menirea de a întregi ţara”, iar fără Sf. Duh, apostolii nu şi-ar fi îndeplinit misiunea dată.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]