5 aprilie 2020 – Ziua NATO. Prefectul Dolha: Militarii își dovedesc angajamentul de responsabilitate pentru sprijinul autorităților publice

“Ziua NATO în România este marcată anul acesta sub semnul unității și solidarității euro-atlantice, în contextul crizei sanitare fără precedent pentru lumea contemporană. De câteva săptămâni, noul coronavirus curmă zilnic mii de vieți în întreaga lume, iar țările afectate fac eforturi dramatice pentru a opri pandemia. (…)
Eforturilor civile desfășurate de țările afectate li s-au alăturat acțiunile Alianței Nord-Atlantice de aprovizionare cu materiale și echipamente sanitare și economice esențiale, iar România a beneficiat deja de un astfel de ajutor.
Salutăm sprijinul oferit și disponibilitatea exprimată de NATO de a ajuta în continuare statele membre și statele partenere cu logistică, expertiză și personal medical.
Ne simțim încurajați de aprecierea exprimată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru măsurile pe care România le-a implementat până acum împotriva noului coronavirus. (…)
Provocarea actuală la nivelul Alianței este de a nu lăsa criza sanitară provocată de coronavirus să se transforme într-un risc de securitate suplimentar celor deja existente și de a combate dezinformările legate de pandemie. Vom fi alături de aliații noștri euro-atlantici în această luptă pentru viață și securitate.
La mulți ani, Alianței Nord-Atlantice! La mulți ani, România!”, transmite premierul României, Ludovic Orban, cu ocazia Zilei NATO.

Azi, 5 aprilie a.c, cu ocazia aniversării Zilei NATO, la sediul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN” din Bistrița se înălță pe catarg Drapelul Național al României și Drapelul Alianței Nord-Atlantice.
Contextul situației epidemiologice a făcut ca ceremonia dedicată democrației, spiritului european și euroatlantic să aibă loc într-un format restrâns.

„Sunt 16 ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică, și, ca la început, avem nădejde și încredere în garanția de securitate pe care ne-o oferă statutul de țară apartenentă la Alianța Nord-Atlantică. În contextul actual umanitar, manifestarea dedicată Zilei NATO nu poate decât să ne întărească, să ne unească, iar militarilor le oferă ocazia de a-și dovedi angajamentul de responsabilitate pentru sprijinul autorităților publice, așa cum au făcut-o de fiecare dată.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5