Prefectul Frenţ, vicepreşedintele Pugna, chestorul Linul, la sărbătorirea Zilei N.A.T.O. la Brigada 81 Mecanizată

În conformitate cu Legea 390/2004, astăzi 03.04.2016, pe platoul Batalionului 812 Infanterie “BISTRIŢA” a avut loc ceremonia prilejuită de aniversarea a 67 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord – Atlantice şi a12 ani de la aderarea României la Alianţă.
Activitatea a fost condusă de comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian BERDILĂ, în prezenţa prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Ovidiu Victor FRENŢ, a vicepreședintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, domnul Alexandru PUGNA, a domnului chestor Marius LINUL, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa –Năsăud, a reprezentanţilor instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Bistriţa, a comandanţilor unităţilor din garnizoană, cadrelor militare, soldaţilor şi gradaţilor profesionişti.
Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Naţional al României şi al Alianţei Nord–Atlantice, concomitent cu înălţarea pe catarg a drapelului naţional , a drapelului N.A.T.O. şi a continuat cu alocuţiunea prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, care a prezentat o serie de aspecte generate de acest eveniment istoric. Domnia sa a spus:
“Integrarea în structura nord-atlantică a fost un proces îndelungat, bucurându-se de larga susținere a poporului român, pentru care calitatea de membru al Alianței echivalează cu garanția securității și stabilității pe plan extern. În cei 12 ani de parteneriat, România a jucat un rola activ prin participarea sa la misiunile și operațiile aliate, condiție esențială pentru promovarea intereselor naționale la nivel inter-aliat și integrarea preocupărilor de securitate ale României în procesul decizional al Alianței Nord-Atlantice.

De asemenea, au fost făcute eforturi considerabile pentru înființarea Comandamentului Diviziei Multinaționale de Sud-Est, a cărui comandant este generalul de brigadă Ovidiu-Liviu UIFĂLEANU, fost comandant al Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”. A fost o onoare și o mare cinste făcută județului nostru prin desemnarea fostului comandant al marii unități la conducerea unei structuri N.A.T.O. de o asemenea importanță. Însă acest lucru a venit firesc, brigada de elită a Bistriței făcând cinste Armatei Române și fiind un partener de nădejde al N.A.T.O., implicându-se activ în acțiuni de menținere a păcii și de apărare a statelor care fac parte din această alianță. Afirm acest lucru pentru că militarii Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” au fost prezenți în toate teatrele de operații alături de forțele aliate, respectiv în Kosovo, Irak și Afganistan, contribuind astfel la îndeplinirea obiectivului primar al acestei alianțe, respectiv apărarea colectivă.
De aceea, această zi constituie un bun prilej să vă mulțumesc dragi militari bistrițeni pentru profesionalismul și devotamentul care v-au făcut nu doar apărătorii țării noastre,ci și egalii celor mai puternice forțe armate din lume, alături de care ne ajutați să trăim în pace și să putem construi un viitor sigur copiilor noștri!
La Mulți Ani Armatei Române!
La Mulți Ani N.A.T.O.!”

Ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la U.M. 01331 Bistriţa,
Lt.col.
Florin APĂFĂIAN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5