Ziua NATO, marcată, de Florii, la Bistriţa

În data de 05.04.2015, la comandamentul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN” a avut loc ceremonia prilejuită de aniversarea a 66 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord – Atlantice şi 11 ani de la aderarea României la Alianţă.
Activitatea a fost condusă de locţiitorul comandantului Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ioan Marian CRISTUREAN, în prezenţa prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, domnul Ioan ŢINTEAN, a domnului senator Dorin DOBRA, a viceprimarul municipiului Bistriţa, domnul George AVRAM, a domnului chestor Marius LINUL, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa –Năsăud, alţi reprezentanţi ai instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Bistriţa, comandanţii unităţilor din garnizoană, cadre militare şi soldaţi gradaţi profesionişti.
După intonarea Imnului Naţional al României şi al Alianţei Nord –Atlantice, concomitent cu înălţarea pe catarg a Drapelului naţional şi a drapelului N.A.T.O., au fost rostite alocuţiuni de către prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud şi locţiitorul comandantului brigăzii fiind prezentate o serie de aspecte generate de acest eveniment istoric.
România este stat membru N.A.T.O. cu drepturi depline începând cu data de 29 martie 2004, acesta fiind considerat unul dintre cele mai mari succese ale politicii româneşti din 1989 până în prezent. Integrarea în structura nord-atlantică a fost un proces îndelungat, a cărui constantă a fost larga susţinere a poporului român, pentru care calitatea de membru al Alianţei echivalează cu garanţia securităţii pe plan extern.
În aceste zile în care Alianţa aniversează 66 de ani de la înfiinţare, ea îşi continuă dezvoltarea, evoluţia şi adaptarea la noile riscuri şi ameninţări.
În cadrul eforturilor depuse în cadrul Alianţei Nord –Atlantice, pe plan internaţional pentru asigurarea unui mediu de securitate stabil, se înscriu şi structurile din cadrul Brigăzii 81 Mecanizată “General Grigore Bălan” care au participat la misiuni în afara teritoriului naţional în cadrul misiunilor Antica Babilonia şi Iraqi Freedom, din Irak , KFOR din Kosovo, SFOR din Bosnia -Herţegovina, Enduring Freedom, ISAF (International Security Assistance Force) şi Resolute Support din Afganistan, îndeplinindu-şi cu succes toate misiunile încredinţate.
La finalul alocuţiunii, prefectul judeţului Bistriţa – Năsăud a felicitat toţi militarii pentru eforturile depuse şi pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit misiunile primite.
În încheiere, colonelul Ioan Marian CRISTUREAN a adus mulţumiri personalului militar şi civil din cadrul marii unităţi pentru eforturile depuse pe parcursul acestor ani, respectiv reprezentanţilor autorităţilor locale pentru buna colaborare şi sprijinul acordat instituţiei militare.
Ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la U.M. 01331 Bistriţa,
Lt.col.
Florin APĂFĂIAN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5