Viceprimarul Costin Dumitru: La Negrileşti încep lucrările pentru introducerea apei potabile

În comuna Negrileşti, în aceste zile de toamnă, sătenii se află în câmp. Culesul porumbului este principala lucrare de sezon. Cu atelajele şi cu utilajele mecanice, porumbul ajunge în spaţiile special amenajate. La Primărie l-am întâlnit pe viceprimarul Costin Dumitru, primarul Ioan Pugna fiind plecat la Beclean la o şedinţă în folosul comunităţii pe care o slujeşte. Vicele, amabil, ne-a spus că zilele trecute s-a organizat licitaţia pentru introducerea apei în satul de centru. În cel mai scurt timp, vor începe lucrările propriu-zise. Cele peste 500 gospodării vor beneficia de apă potabilă la robinet. În anii secetoşi, gospodarii din Negrileşti – mulţi au animale în bătătură – au suferit din pricina apei.
La şcoală sunt create toate condiţiile derulării normale a procesului de învăţământ. În cele două unităţi de învăţământ de la Negrileşti şi Breaza, clasele I – VIII, sunt asigurate lemnele pentru încălzire. La Breaza, urmare a finalizării unui proiect, în şcoală există centrală pentru furnizarea căldurii. Căminele culturale reabilitate arată ca adevărate case de cultură, iar activitatea specifică se poate derula în condiţii corespunzătoare. Nu este neglijat nici sportul, mai cu seamă fotbalul, comuna având o echipă în Liga a IV-a, iar în etapa următoare va juca cu Gloria II. Vicele a evitat să dea un pronostic, dar o victorie ar fi o bucurie pentru comună.
Nemulţumirea celor de aici este determinată de starea precară în care se află drumul judeţean. Dacă cele locale mai sunt reparate, cel judeţean este plin de hop-uri, îngreunând circulaţia normală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]