Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Breaza

Preşedintele Emil Radu Moldovan, mitropolitul Andrei şi stareţul Mănăstirii Rohia, Cetățeni de Onoare ai comunei Negrilești. Primarul Dumitru Costin, distins cu Ordinul Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin

În Duminica Întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Breaza, comuna Negrilești.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohiei construită acum 120 de ani. Din sobor au făcut parte consilierul administrativ-bisericesc, pr. Cristian Baciu, consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhid. Claudiu Grama, protopopul de Beclean, pr.Vicențiu Doru Zinveliu, starețul Mănăstirii Rohia, arhim. Macarie Motogna, fiu al satului, preotul paroh, pr. Daniel Țermure, alături de alți preoți invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Părintele Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Modele absolute de pocăință”.Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. La final, IPS Andrei a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

Apoi, părintele paroh Daniel Țermure i-a mulțumit Ierarhului pentru prezență și pentru binecuvântarea credincioșilor din Breaza. Totodată, i-a oferit o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii lăcaşului de cult.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, Părintele Mitropolit Andrei l-a hirotesit iconom pe părintele paroh Daniel Țermure, cu dreptul de a purta brâu roșu. De asemenea, primarul comunei Negrilești, Dumitru Costin, a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”, iar membrii comitetului și consiliului parohial au fost distinși cu diplome de aleasă cinstire, precum și alți binefăcători.

La Sfânta Liturghie au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean- Emil Radu Moldovan, ministrul Apelor şi Pădurilor – Ioan Deneş, subprefectul Ciprian Ceclan, alături de numeroși localnici și tineri îmbrăcați în straie populare.

Primarul comunei Negrilești, Dumitru Costin, a acordat titlul de Cetățean de Onoare al comunei Negrilești - Părintelui Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, exarhului mănăstirilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului - Arhim. Motogna Macarie, fiu al satului Breaza, și președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

„Comunitatea din Breaza şi cea din Negrileşti mi-a făcut o mare bucurie şi onoare în acelaşi timp, prin oferirea titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Negrileşti. Vreau să mulţumesc pentru această onoare frumoasei comunităţi de aici, Consiliului Local, domnului primar Dumitru Costin şi domnului viceprimar Ioan Pugna. La fel cum am făcut şi până acum, vreau să-i asigur pe oamenii de aici de tot suportul meu în proiectele de dezvoltare a comunităţii din  Negrileşti şi Breaza”, a declarat preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan.     

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5