Viceprimarul Gelu Muthi: Piaţa Decebal se redeschide de mâine! Comercianţii de la fructe pot opta să rămână în zona producătorilor sau în Piaţa Independenţei

          Lucrările de reparaţii capitale din Piaţa Decebal s-au încheiat pentru zona rezervată producătorilor, cu acces din strada Arţarilor. De mâine dimineaţă, bistriţenii se vor putea reîntâlni cu producătorii agricoli.

          „De miercuri, de la ora 7, producătorii vor veni deja la piaţă. Au nu mai puţin de 28 de mese rezervate. Ne bucurăm că am reuşit să ne încadrăm în termenele preconizate. Deja se fac primele pregătiri pentru amenajarea standurilor. Pentru sectorul legume-fructe, au fost deja scoase mesele şi eliberată zona pentru demararea lucrărilor. Comercianţii de aici au trei variante pe care le-am pus la dispoziţie. A rămas liberă un rând de mese în zona modernizată, pot opta pentru a-şi desfăşura activitatea în Piaţa Independenţei Nord sau în piaţa en gros”, ne-a declarat viceprimarul Gelu Muthi.

          Investiţia, estimată la aproximativ 400.000 lei, a vizat înlocuirea acoperişului, executată de o firmă din Bistriţa, dar şi asfaltarea perimetrului de către Direcţia de Servicii Publice. De asemenea, mobilierul a fost recondiţionat. „Piaţa Decebal trebuie să reprezinte un loc unde cei care produc să aibă un spaţiu adecvat pentru vânzare, să-şi desfăşoare activităţile comerciale cât mai bine, dar în aceeaşi măsură ne preocupă şi condiţiile oferite cumpărătorilor”, ne-a mai spus Gelu Muthi.

          În perioada următoare vor fi găsite şi soluţiile juridice şi pentru terenul unde va fi amplasată piaţa en gros, municipalitatea urmând să se consulte cu DSVSA B-N, cu producătorii, pentru a se putea îndeplini condiţiile igienico-sanitare, dorindu-se inclusiv amenajarea unor puncte de sacrificare pentru animale, dar şi o hală pentru comercializarea peştelui.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5