Viceprimarul Gelu Muthi: După aprobarea bugetului, încep lucrările de reabilitare a Pieţei Decebal
Viceprimarul municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, a declarat că Piaţa Decebal rămâne una dintre priorităţile administraţiei municipale, în sensul de a oferi condiţii civilizate pentru producătorii agricoli de a-şi vinde marfa, dar şi pentru cumpărători. Potrivit acestuia, odată cu adoptarea bugetului municipiului Bistriţa pentru anul 2019, vor putea fi demarate lucrările de reabilitare.
„Aşteptările mele pe termen mediu şi lung sunt ca Piaţa Decebal, pieţele, să reprezinte un loc în care cei care produc să aibă un spaţiu adecvat pentru vânzare, să-şi desfăşoare activităţile comerciale cât mai bine, să nu se ducă la Cluj sau Mureş să-şi vândă produsele. Odată cu adoptarea bugetului, în sfârşit putem începe proiectul mult discutat din Piaţa Decebal. Piaţa Decebal va mai avea, pe lângă acel proiect, şi vom încerca să sincronizăm, şi o asfaltare. Nu făcea bine să schimbăm anvelopa şi să nu discutăm despre asfalt. Pe lângă asta, o să încercăm să achiziţionăm şi mobilierul. Prima idee a fost să-l recondiţionăm, în ideea că în perspectivă vom avea un proiect care va cuprinde toată Piaţa Decebal, dar până la urmă am decis că merită să facem cap-coadă investiţia acolo", a explicat viceprimarul Muthi, în cadrul unei conferinţe de presă.
Viceprimarul Gelu Muthi a precizat că proiectul amplu de modernizare a Pieţei Decebal nu a fost abandonat, însă în această etapă se va realiza o reabilitare, o cosmetizare, prin schimbarea acoperişului, a mobilierului şi asfaltarea zonei. Lucrările sunt preconizate a dura trei luni, iar producătorii vor fi mutaţi temporar în piaţa de pe Independenţei.
Acesta a menţionat că în ceea ce priveşte Hala Decebal, punctul său de vedere este similară că cea a Stadionului „Jean Pădureanu" Bistriţa, din punct de vedere al costurilor. „Acea hală a fost făcută pentru anii 1970-1980, nu se pretează absolut deloc din punct de vedere al proiectării pentru o piaţă modernă ca să achiziţionăm acea hală. Pentru a o evalua din punct de vedere al rezistenţei, costă 2 euro/mp, la suprafeţele care sunt acolo, din start ne introduce într-o zonă periculoasă. Consider că tot ceea ce ne dorim să dezvoltăm în momentul acesta, se poate face în piaţa en gros. Este o problemă care încă nu e clarificată, dar suntem în măsură să credem că în două luni vom avea suprafaţa de teren, de a intra în posesia terenului", a menţionat viceprimarul Gelu Muthi.
Pentru amenajarea pieţei de en gros, municipalitatea se va consulta cu DSVSA, dar şi producători tocmai pentru a se putea îndeplini condiţiile igienico-sanitare, dorindu-se amenajarea unor puncte de sacrificare pentru animale, dar şi o hală pentru comercializarea peştelui.
Citiţi şi:
- Au început lucrările de reabilitare a Pieţei Decebal. Producătorii au fost mutaţi în Piaţa de pe Independenţei
- Viceprimarul Gelu Muthi: Într-o lună am putea avea terenul pentru amenajarea pieţei en gros
- Achiziţionare terenului pentru viitoarea piaţă en-gros a intrat în linie dreaptă. Cost- 3 milioane de lei
- Lucrările de reparaţii capitale din Piaţa Decebal s-au încheiat şi pentru sectorul legume-fructe! Viceprimarul Gelu Muthi: Sunt condiţii mai bune şi pentru comercianţi, şi pentru cumpărători
- Viceprimarul Gelu Muthi: Piaţa Decebal se redeschide de mâine! Comercianţii de la fructe pot opta să rămână în zona producătorilor sau în Piaţa Independenţei
Adaugă comentariu nou