Viceprimarul Gelu Muthi: Într-o lună am putea avea terenul pentru amenajarea pieţei en gros

Viceprimarul Bistriţei, Gelu Muthi, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că într-o lună de zile municipalitatea va primi terenul pentru amenajarea pieţei en gros. Acesta a menţionat că, în proporţie de 95%, este mulţumit de modul în care au fost făcute lucrările de reparaţii de la Piaţa Decebal.
„Lucrările care s-au făcut la Piaţa Decebal, din punctul meu de vedere, sunt în regulă. Este o etapă intermediară, pentru că proiectul cel vechi, de amploare, nu putea fi pus în operă pentru că nu am găsit finanţare. Am mers în zona de minimă rezistenţă, care înseamnă să facem Piaţa Decebal în forma asta, după care să continuăm cu piaţa en gros, după care, cine va fi în Primărie la momentul respectiv, să reia Piaţa Decebal”, a explicat Gelu Muthi.
În context, acesta s-a referit şi la amenajarea parcărilor de pe raza municipiului Bistriţa. „Am avut în discuţie parcarea de la Punctul termic 7 de pe str. Năsăudului. A fost o primă discuţie pentru studiul de fezabilitate, pentru că vrem să vedem exact numărul maxim de locuri de parcare pe care le putem face sau pe cel minim, pentru a şti dacă avem nevoie de Planul Urbanistic Zonal, ceea ce ar întârzia lucrurile, sau să mergem pe reglementările actuale de urbanism”, a menţionat viceprimarul Muthi.
În ceea ce priveşte parcarea de pe str. Bistricioarei, aceasta va avea două căi de acces – str. Bistricioarei şi str. General Grigore Bălan – şi ar urma să fie amenajată pe structură metalică, cu lift, pentru a reduce cheltuielile de administrare pe viitor. „Din păcate, suntem în administraţie şi nu putem sări etape”, a mai spus Gelu Muthi, referindu-se la multiplele avize, autorizaţii şi documentaţii necesare până la începerea execuţiei propriu-zise.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5