Au început lucrările de reabilitare a Pieţei Decebal. Producătorii au fost mutaţi în Piaţa de pe Independenţei

       Lucrările de reabilitare a Pieţei Decebal au debutat şi se vor întinde pe parcursul a aproximativ două luni. Potrivit viceprimarului municipiului Bistriţa, Gelu Muthi, investiţia este estimată la aproximativ 400.000 lei.

          „O firmă din Bistriţa va lucra la înlocuirea acoperişului, iar prin Direcţia de Servicii Publice va fi asfaltat perimetrul. Pe lângă înlocuirea şarpantei, vor fi făcute şi închideri parţiale, în zona unde acum sunt cei care comercializează fructe, flori etc.. Lucrările vor fi efectuate etapizat, pentru a-i putea readuce pe producătorii agricoli într-un termen rezonabil”, ne-a declarat viceprimarul Gelu Muthi.

       Mobilierul va fi recondiţionat pentru a da o nouă faţă Pieţei Decebal, fiind prevăzuţi bani în bugetul investiţiei.

          „Piaţa Decebal trebuie să reprezinte un loc unde cei care produc să aibă un spaţiu adecvat pentru vânzare, să-şi desfăşoare activităţile comerciale cât mai bine, dar îi avem în vedere şi pe cumpărători”, ne-a precizat viceprimarul Muthi.

          Potrivit acestuia, în perioada următoare vor fi găsite soluţiile juridice şi pentru terenul unde va fi amplasată piaţa en gros, municipalitatea urmând să se consulte cu DSVSA, dar şi producători pentru a se putea îndeplini condiţiile igienico-sanitare, dorindu-se amenajarea unor puncte de sacrificare pentru animale, dar şi o hală pentru comercializarea peştelui.            

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5