Victor Ponta cere Parlamentului să se reunească în sesiune extraordinară pe tema referendumului

Primul-ministru Victor Ponta a trimis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României o scrisoare prin care le adresează rugămintea de a analiza posibilitatea organizării în cât mai scurt timp a unei sesiuni extraordinare. Solicitarea vine pe fondul deciziei Curţii Constituţionale, pronunţată în data de 10 iulie asupra Legii pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.
„Primul-ministru Victor Ponta şi-a exprimat dorinţa ca preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele interimar al Senatului, Petru Filip, să evalueze oportunitatea introducerii pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Parlamentului a proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2012 pentru modificarea si completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, în vederea punerii de acord cu decizia Curţii Constituţionale”, se arată în comunicatul transmis de Guvern.
Scrisoarea transmisă de premierul Victor Ponta celor două Camere ale Parlamentului, în care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare pentru punerea în acord a legii referendumului cu decizia Curţii Constituţionale, a ajuns la Senat, a declarat, preşedintele interimar Petru Filip (PSD). Senatorul a explicat că este aşteptată motivarea Curţii Constituţionale pentru a putea stabili termene pentru o sesiune extraordinară a Senatului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5