( Video) Cristian Pomohaci primit cu aplauze la Sibiu. Ce a hotărât Mitropolia Ardealului ?

http://www.tribuna.ro

Aproximativ 200 de oameni au venit din mai multe judeţe din ţară şi s-au rugat pentru năsăudeanul Cristian Pomohaci, ajuns la sediul Mitropoliei Ardealului unde s-a judecat apelul în legătură cu excluderea lui din preoţie. El a ajuns cu maşina personală CJ – 77 – DUH.
Potrivit Regulamentului Autorităților Canonice Disciplinare și al Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, Mitropolitul Ardealului nu face parte din Consistoriul Mitropolitan, instanța bisericească de judecată pentru preoți, în apel sau recurs este alcătuită exclusiv din preoți de mir (un președinte și patru membri), care au aceeași slujire și responsabilitate cu cel judecat. Hotărârea judecătorilor Consistoriului Mitropolitan este supusă aprobării membrilor Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, iar apoi, după aprobare, poate fi contestată cu recurs la Consistoriul Superior Bisericesc. Consistoriul Mitropolitan a înregistrat toate documentele de susținere a apelantului primite până în prezent.
Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la obiectivitatea procedurii de judecată, ședința Consistoriului, chiar dacă nu este publică, este înregistrată audio și video. Cel audiat, conform apropiaților săi, este posibil să facă recurs la Consistoriul Superior Bisericesc. În faţa Consistoriului, Cristian Pomohaci nu a adus martori, ci a cerut un nou termen pentru studierea dosarului.
La ieşirea din clădire a lui Pomohaci susţinătorii au început să îl aplaude şi să ceară Bisericii dreptatea.

Cristian Pomohaci este acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale. El a fost exclus din biserică, în urma unei decizii a Consistoriului Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia. Cristian Pomohaci a venit, marţi, la Mitropolia Ardealului, îmbrăcat în haine ce păreau a fi preoţeşti. În urma întâlnirii care a avut ca scop judecarea apelului, reprezentanţii Mitropoliei au decis să îi dea un nou termen lui Cristian Pomohaci, care vrea să se întoarcă la preoţie. Judecata se va relua în 5 octombrie.
„În conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităților Canonice Disciplinare și ale Instanțelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, astăzi, 19 septembrie 2017, la sediul Mitropoliei Ardealului, s-a întrunit Consistoriul Mitropolitan pentru judecarea apelului formulat de către domnul Cristian Dorin Pomohaci. Fostul preot s-a prezentat în fața membrilor Consistoriului Mitropolitan, solicitând, în scris, acordarea unui nou termen de judecată în vederea studierii dosarului de apel. Luând act de solicitarea apelantului și respectând dreptul la apărare al acestuia, Consistoriul Mitropolitan a acordat un nou termen de judecată, pentru ziua de 5 octombrie 2017”, explică reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului într-un comunicat de presă.
Cristian Pomohaci a slujit la Parohia Moşuni din judeţul Mureş, care aparţine de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.
Mai mult http://www.tribuna.ro/stiri/eveniment/video-imbulzeala-si-oameni-loviti-...

Comentarii

20/09/17 11:23
prof. Vasile G.

Iată cum "lumea" pune piedici, spre a nu se putea întoarce omul de la păcat, aplaudându-l şi încurajându-l. Nicio mustrare de cuget.... Dacă Biserica va renunţă vreodată la principiile morale, va rămâne o formă goală de evlavie, adică o convieţuire cu păcatul.Rostul de "sare a pământului" ar dispărea şi aceeaşi "lume"o va călca în picioare !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5