Cristian Pomohaci revine la preoţie ? Artistul nu a cântat la Sărbătoarea Bistriţei, dar a apărut pe scenă alături de primar şi a fost aplaudat de mii de oameni în judeţul Suceava

Cristian Pomohaci a contestat excluderea sa din preoție și așteaptă decizia Mitropolitului Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, care va hotărî dacă se va aproba sau nu apelul fostului părinte din localitatea Moșuni, județul Mureș, a declarat marți, pentru AGERPRES, preotul Corneliu Voinea, inspectorul eparhial al Mitropoliei Ardealului.
"Cristian Pomohaci a depus apel. Trebuie întâi ca șeful instituției să primească toată corespondența. A fost plecat la Sinod. Dacă ne-o repartizează, verificăm și, dacă întrunește condițiile pentru a putea fi acceptat, se propune ierarhului aprobarea în lista pentru judecată. Procedura aceasta este", a declarat preotul Corneliu Voinea.
Întrebat dacă există posibilitatea ca Mitropolitul Ardealului să respingă cererea lui Pomohaci, inspectorul eparhial Voinea a explicat: "Există dacă nu vine cu alte date. Dar trebuie să i se dea omului dreptul la apărare. Se va analiza și pe urmă se va analiza în Consistoriu."
Dacă Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza, va decide să se judece la Sibiu, din nou, cazul Cristian Pomohaci, atunci se va cere dosarul de la Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia unde s-a decis, la sfârșitul lunii iulie, ca Pomohaci să fie dat afară din preoție, fiind cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani.
"Vom cere dosarul care a stat la baza judecării de la Alba Iulia. Toate acestea vor dura puțin pentru că dosarul trebuie multiplicat și trimis la toți judecătorii, care nu sunt în Sibiu, fiind Consistoriu Mitropolitan, fiecare eparhie are un reprezentant, la Oradea, la Sfântu Gheorghe, la Deva, la Alba și unul la Sibiu, președintele. Va trebui, în termen de o lună, stabilită judecată, ca să aibă timp oamenii să fie înștiințați și să fie judecat dosarul. Am înțeles că dosarul este voluminos la Alba Iulia și dacă îl trimit, trebuie studiat de toată lumea", a arătat preotul Corneliu Voinea.
Dacă nu va reuși să redevină preot după judecata de la Sibiu, Cristian Pomohaci mai are posibilitatea să facă recurs la Consistoriul Superior Bisericesc.
Ultima apariție publică a lui Cristian Pomohaci în județul Sibiu a fost în calitate de cântăreț de muzică populară, la un festival al oierilor din Jina, când i-a făcut o dedicație de pe scenă, preotului din comună.
***
În aceste zile, Cristian Pomohaci ar fi trebuit să susţină un recital şi la Târgul Mare al Bistriţei. După problemele apărute, organizatorii au decis să îl retragă de pe lista de invitaţi. În schimb, primarul din Dorna Arini l-a chemat la Festivalul "Cântecul Cetinii", care a avut loc la finalul săptămânii. Mii de oameni l-au aplaudat, la scenă deschisă, pentru cântecele din Ţara Năsăudului, iar primarul a urcat pe scenă pentru a-i mulţimi că a acceptat să cânte pe plaiuri bucovinene.

Comentarii

24/08/17 17:01

Dacă o să-i aprobe revenirea? Da! Cu co condiție: să meargă să slujească în Olanda. Acolo are acces la toate cele necesare!

15/07/18 10:18
kerekes maria

Domnilor... daca stiti sa judecati un caz ca al preotului Pomohaci atunci axati-va pe verva adevarului. Daca era ceva adevarat , atunci sa gandim logic la mintea romanului : de ce acel tanar ne mai locuind la părinte de atâta timp s-a gandit sa facă publică vezi doamne "tragedia" prin care a trecut acum după atâția ani ? Sa va spun eu de ce: pt ca trăim in era santajului, a mitei, a axcrocheriei. Deci: gândind logic ar trebui pedepsit acel tânăr pt tăinuite de fapte cu tenta sexuală, de defăimare si hărțuire a unei persoane publice. Deci... acel tânăr ne mai locuind la părintele Pomohaci de atâta timp nu avea nici un motiv sa se ascundă pana acum pt că sa spunem ca la amenințat ,,,,, nu mai era valvalabil pt ca nu mai era de mult in preajma părintelui. In ultima instanță s-a facut cea mai mare greseala ne mai lasandu-l sa îsi practice meseria care o practica cu atâta dăruire si patos pt adevărații crestini. As vrea sa citească si părintele Pomohaci aceasta depesa. Va rog mult si va mulțumesc. Doamne ajută.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5