( Video) Ministrul Agriculturii, la Bistriţa. Vezi ce mesaj a transmis Petre Daea pentru fermieri ! Cumpărături de la Târgul din centrul municipiului !

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, s-a aflat sâmbătă în județul nostru, pentru promovarea campaniei "Alege oaia!". În prima parte a zilei, acesta a vizitat la Bistrița ferma de creștere suine Mangalița a lui Octavian Harșianu, apoi la Sigmir solariile de tomate aparţinând lui Nicolae Roș. De aici, ministrul Daea a ajuns la Blăjenii de Jos, la o fermă de creştere a ovinelor, pentru ca în final să mergă la Dumitra, în plantația viță-de-vie şi la crama lui Octavian Harșianu. La fabrica Netex, a avut loc în întâlnire la care s-a discutat despre fabricarea saltelelor din lână de oaie, cu Emil Iugan. După-amiază, ministrul Agriculturii a deschis oficial evenimentul cuprins în cadrul campaniei "Alege oaia!", pe Pietonaul bistriţean. Ministrul a stat de vorbă cu producătorii de la Târgul Produs în Bistrița-Năsăud, de la care a cumpărat brânză, miere şi chiar plăcintă la cuptor, declarându-se încântat de ceea ce a văzut. Apoi s-a îndreptat spre expoziţia de oi, admirând rasele şi felicitând fermierii.

"Felicit oierii pentru ceea ce fac zilnic, dar și pentru realizarea acestui eveniment. Sunt lângă dumneavoastră tot timpul, chiar dacă nu fizic, dar sunt lângă problemele dumneavoastră, la bucurii și la necazuri. Agricultura a devenit un motor puternic al economiei naționale. Vă asigur, stimați cetățeni, dragii mei țărani, că pentru agricultura românească, Guvernul acordă subvențiile la timp, dar pentru asta, vin încă o dată și vă rog să mergeți la APIA pentru a depune cererile unice de plată în cadrul campaniei 2018, asta, pentru că marți, 15 mai, termenul pentru depunerea cererilor se epuizează. Depuneți toate actele, iar noi vă vom ajuta!”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea.

”Vă mulțumesc, domnule ministru, că împreună cu o întreagă echipă, sunteți la Bistrița să îi cinstiți pe cei care, cu multă trudă, cultivă pământul și produc lucruri de calitate și care sunt sănătoase pentru oameni. Vă felicit că ați făcut și faceți toate eforturile ca țăranul român să fie tratat în mod corect. Subvențiile vin la timp,oamenii știu că au o bază materială serioasă să își facă planuri de afaceri și în domeniul agricol, produsele românești sunt, în sfârșit, promovate. Sunt convins că veți reuși să faceți în așa fel încât, fermierul român să aibă parte de același tratament cu cel spaniol, francez, polonez sau german”, a declarat Radu Moldovan.

Întâlnirea de lucru cu reprezentanții conducerii MADR, oficialități naționale, județene, locale cu crescătorii de ovine, Iugan Emil, Cîmpeanu Ioan a avut loc în sala de ședință a Primăriei Bistrița. L-au însoţit în vizita din judeţ președintele CJ BN, Radu Moldovan, prefectul Ovidiu Frenț, deputatul Daniel Suciu, subprefectul Ciprian Ceclan, vicepreședintele CJ, Vasile Puica, Nuțu Tabără, director DADR Bistrița, viceprimarul Cristian Niculae.

Azi şi mâine puteţi vedea cele mai frumoase oiţe din judeţ pe pietonal, iar cântecul şi voia bună sunt aduse la scenă de Someşul din Beclean şi Cununa de pe Someş din Bistriţa. Discursul integral al ministrului pe scena de la Bistriţa aici:

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5