Problemele fermierilor bistriţeni, puse de deputatul Suciu pe masa ministrului Agriculturii

După incursiunea  în viaţa de zi cu zi a ţăranului bistriţean, în satul Lunca din comuna Şieuţ, deputatul Daniel Suciu a ajuns la ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru a căuta soluţii. Fermierii bistriţenii nu au cerut ajutoare financiare, ci doar posibilitatea de a-şi valorifica produsele.

Oamenii îți spun ce îi preocupă și la cabinetul parlamentar, și în vârful dealului, la fel în grajd. După discuțiile avute sâmbătă în Lunca, l-am vizitat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Pentru că problema lânii este una acută, cum mi-a explicat și fermierul din Lunca, ministrul mi-a confirmat că după constituirea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții urmează cele două mari proiecte ce se vor derula în domeniul agriculturii: centre de procesare legume și fructe și unități de colectare lână și piei”, susţine deputatul Daniel Suciu.

Potrivit acestuia, în urma discuţiilor avute cu ministrul Agriculturii, din cei 5074 de aplicanți înregistrați pentru ajutorul minimis pentru solariile de tomate, 25 sunt din județul nostru, alți 34 fermieri fiind în discuții preliminare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5