( Video) Strălucitor ! Cristina Bugnar aduce Trofeul „Crizantema de aur” la Bistriţa

Cea de-a 54 ediții a Festivalului Național „Crizantema de aur”, cel mai longeviv concurs muzical din România, organizat fără întrerupere din anul 1968, a adus pe scenă, într-un decor cu iz de crizantemă, la secțiunea de interpretare, 14 voci speciale ce au încântat publicul din sala de spectacole a Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște cu romanțe vechi și noi, jurizati fiind de nume sonore ale muzicii romanesti: Eugen Doga, presedinte juriu, Matilda Pascal Cojocarita, Marian Starcea, Ileana Vieru, Antoniu Zamfir, Paul Surugiu, Daniela Vladescu, Mihai Irimia şi Alina Mavrodin. Nu a fost mai prejos nici Concursul de creaţie. Festivalul este acompaniat, ca în fiecare an, cu strălucire, de Orchestra „Dor românesc”, dirijor Ștefan Cigu și ”Romanța”, dirijor Lucian Vlădescu.
Printre cei care vor urca pe scenă în recital se numără: bistriţenii Matilda Pascal Cojocărița şi Alexandru Pugna, de la “Dor românesc”, Samuel Barani, tot din bistriţa, laureat la ediţia precedentă, Alina Mavrodin Vasiliu, Daniela Vlădescu, Vlad Miriță, Paul Surugiu ”Fuego.
Prezentatorii evenimentului sunt Miruna Ionescu, actorul Silviu Biriș, Alexandra Velniciuc şi veteranul prezentator Octavian Ursulescu al cărui nume este asociat cu istoria manifestării ”Crizantema de Aur”.
Trofeul la Secţiunea interpretare, anul acesta, a fost câştigat de Cristina Bugnar, de pe Valea Bârgăului. O felicităm din suflet pentru performanţa care se adaugă la zecile de trofee aduse în judeţ la folclor.
Organizatorii Festivalului Crizantema de Aur doresc să înscrie romanța pe lista reprezentantivă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității. Procedură demarată în 2016, în colaborare cu Comisia Națională a României pentru UNESCO.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=976649419552278

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5