O „doamnă” a scrisului românesc

Virginia Brănescu cu două noi cărţi valoroase – „Duminicile pictorului verde” şi „Popas”

Cunoscută şi recunoscută, apreciată de critica de specialitate, d-na Virginia Brănescu ne-a surprins în mod plăcut cu „lansarea în largul lumii literare” a două noi volume, „Duminicile pictorului verde”, - o proză care „scanează viaţa” atât din punct de vedere al scriitorului, cu descrieri amănunţite şi motivaţii sufleteşti, de o sensibilitate aparte, dar şi imagini olfactive prin publicarea a numeroase tablouri aparţinând eroului principal, Nechita Bumbu din Nepos.

Autoarea este un model de a cocheta cu arta, ea fiind un exigent şi fin artist plastic, având dezvoltate abilităţile de „a vedea dincolo de litere, cuvinte şi imagini”.

Volumul de versuri „Popas” completează portretul de om al literelor şi creator de imagini, prin epitetele şi comparaţiile folosite, creând imagini şi stări.

Ambele volume au apărut la Editura Karuna din Bistriţa, în 2012.

Merită de apreciat, din plin, tenacitatea, perseverenţa, dăruirea şi puterea de creaţie a d-nei Virginia Brănescu, un om care ştie să dăruiască şi să se dăruiască artei, să aleagă frumosul din „neghina creaţiilor nonvalorice” şi la respectabila vârstă pe care o are este un model de urmat pentru generaţiile viitoare.

Cărţile au o ţinută grafică deosebită, cu valoroase şi semnificative coperte, gata de a fi „savurate şi devorate” de către cititori pentru o plăcută şi deosebită lectură.

Felicitări d-nă Virginia Brănescu şi să vă dea Dumnezeu putere de muncă, vă aşteptăm pe „altarul scrisului românesc” să rămâneţi mereu o „doamnă”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5