„Visul îmbălsămat” al lui Ioan Lazăr, lansat la Palatul Culturii Bistriţa

Un eveniment de o mare sensibilitate şi de trăiri intense a avut loc în Sala Conexiuni a Palatului Culturii din Bistriţa, prilejuit de lansarea volumului de poezie a ziaristului Ioan Lazăr, de la cotidianul „Răsunetul”, în prezenţa unui numeros public select, avizat, iubitor de poezie.
Despre frumuseţea şi valoarea versurilor, despre talentul autorului au opinat, cu argumente şi exemplificări notabile, scriitorii: prof. dr. Dorel Cosma – directorul Palatului Culturii şi amfitrionul activităţii, semnatarul prefeţei volumului, care a subliniat modul laborios al autorului de a aborda cel puţin şase tematici poetice, predominând inspiraţia folclorică şi problematica socială care se întrepătrund cu activitatea jurnalistică a autorului.
PC preot paroh prof. Nicolae Feier a subliniat faptul că puterea de sinteză şi redare a unor trăiri în zona divinului sunt relevante în versurile din acest volum, precizând că familia lui Ioan Lazăr este o familie de credincioşi şi iubitori de cele sfinte.
Cosmopoetul Al. C. Miloş a transmis un mesaj de felicitare pentru autor din partea directorului cotidianului „Răsunetul” – scriitorul Menuţ Maximinian, şi a remarcat şi el reuşita autorului, subliniind că fiecare autor îşi are publicul şi cititorii săi.
Scriitorul Gheorghe Mizgan s-a referit la tematica patriotică, a vieţii de familie, a revoltei sociale etc., citind şi două catrene compuse special pentru această lansare.
Scriitorul Victor Ştir a punctat solidaritatea de breaslă jurnalistică şi puterea de creaţie şi sinteză poetică a autorului.
Jurnalistul Alin Cordoş a subliniat faptul că autorul trebuie privit ca un vechi şi experimentat ziarist, coleg cu regretaţii Ioan Moise şi Titus Zăgrean, cu un potenţial mare şi divers în diferite domenii, aşteptând cu interes şi un volum de proză scurtă.
Ziaristul Niculae Vrăsmaş a elogiat activitatea jurnalistică a autorului, felicitându-l şi pentru frumosul debut în poezie.
Preşedinta Societăţii Scriitorilor „Conexiuni” de la Palatul Culturii, prof. Elena M. Cîmpan a apreciat apariţia cărţii şi a urat bun venit lui Ioan Lazăr în lumea versului, astfel că Societatea Conexiuni este mai bogată cu un autor.
Autorul, poetul Ioan Lazăr a mulţumit din suflet celor prezenţi la acest eveniment special din viaţa lui, familiei sale, soţia Maricica, fiica Marinela Cristina, directorului Editurii Karuna din Cluj, unde a apărut volumul - Tiberiu Irimia, Marianei Irimia pentru grafica şi coperţile cărţii, prof. dr. Dorel Cosma, prof. Alexandru Gavrilaş – directorul Complexului Muzeal Bistriţa, dr. Marius Nicolae Pop – preşedintele Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, managerului Luca Roiban din Şieu Măgheruş, dr. Augustin Ostace din Germania, Clubului „Lions”.
Autorul a citit două poeme – „Fata din Ardeal” (fabulă) şi „Ion şi Ana” dedicat bunicilor săi, prototipuri pentru personajele cu acelaşi nume din romanul „Ion” de Liviu Rebreanu.
A urmat un extraordinar şi sensibil recital de poezie şi muzică din volumul recent lansat susţinut de talentata şi sufletista Daniela Bojor, cu certe calităţi de actriţă, cu trăiri din lumea versului, pe un fond muzical susţinut de un elev excepţional, cu un auz muzical aproape de absolut, un deosebit talent la chitară clasică, elev al Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistriţa, Bogdan Popa, însoţit de mama sa, profesoara Ioana Popa.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe acordate de autor şi cu o agapă colegială în clubul din subsolul Palatului Culturii.
O seară de poezie, de spiritualitate, de divin şi de rostire lirică românească.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5