Votează legal!

În perioada 25 aprilie - 25 mai a.c., Ministerul Afacerilor Interne derulează la nivel național o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor europarlamentare sub sloganul ”Votează legal!”.

Campania de Informare „Votează legal!” este organizată la nivel naţional de către Ministerul Afacerilor Interne, din surse proprii. În cadrul acesteia vor fi postate 20.000 de afişe la secţiile de votare, în spaţiile publice şi la sediile instituţiilor MAI.

„La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud a fost constituit Centrul Judeţean de Comunicare în vederea asigurării coerenţei mesajului instituţional în perioada premergătoare şi pe timpul desfăşurării scrutinului electoral, format din ofiţerii de relaţii publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Instituţiei Prefectului. În această perioadă, membrii Centrului de Comunicare vor desfăşura acţiuni de informare şi conştientizare a cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul fraudei la vot şi a mitei electorale şi, implicit, asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor europarlamentare”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Conform noului Cod Penal votarea de două sau mai multe ori, introducerea în urnă a mai multor buletine de vot constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi. Totodată, conform art.386 alin 1, Cod penal oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5