Vrednic este ! Arhiepiscopul Irineu l-a hirotonit întru preot pe Andrei Tătar. Îi urăm tânărului păstor să fie înţelept, responsabil şi cu multă dragoste pentru credincioşi, la fel ca tatăl lui, părintele Liviuţ Tătar, din Dipşa

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a hirotonit preot pe bistriţeanul Andrei Tătar pe seama parohiei Băla, judeţul Mureș. Andrei Tătar va primi simbolic cheile şi încredinţarea sufletului credincioşilor în prima lui parohie, în mijlocul credincioşilor care ştiu să respecte familia preotului, cu credinţă în Dumnezeu şi cu dragoste pentru aproapele.
Crescut la Dipşa, Andrei a studiat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Anul acesta s-a căsătorit cu Andreea Ionela, primind binecuvântarea în faţa altarului bisericii din Dipşa, acolo unde slujeşte părintele Liviuţ Tătar, tatăl tânărului preot, şi pe care l-a urmat în misiunea de a fi păstor bun al sufletelor credincioşilor. Părintele Liviuţ Tătar poate fi mândru de cei trei feciori ai lui, Andrei – tânărul preot, Iustinian – proaspăt student şi Mihai – proaspăt licean şi o fiica Maria Ştefana- educatoare. Împreună cu doamna preoteasă Rodica Tătar, profesor la Şcoala Gimnazială Ştefan cel Mare, sunt o adevărată familie model pentru comunitatea din Dipşa.Şi suntem convinşi că şi tânăra familie a preotului Andrei şi a preotesei Andreea, va fi un model pentru comunitatea în care va sluji. „Sunt zile in viata omului care nu pot fi povestite... Il rog pe Milostivul Dumnezeu sa te faca vrednic de chemarea si crucea ce Ti-a asezat-o pe umeri, sa-ti de cuvant cu putere multa si viata fara de prihana, sa-i poti pastori cu vrednicie pe cei pe care IPS Irineu ti i-a pus in palma, sa-ti netezeasca calea si sa-ti dea intelepciune sa-I poti sluji Lui in veacul veacului, Amin! Umerii de pe care poti zbura, te sustin in continuare, ba mai mult, de acum si pe draga noastra” a transmis, profund emoţionată, mama preotului, preoteasa Rodica Tatar.
Să-i urăm viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere. Aşa cum a văzut în familia în care a crescut !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5