Vrednic este ! Părintele Doru Zaharie, din Hălmăsău, noul preot de la Ghinda

Începând din acest an, Parohia Ghinda s-a desprins de Jelna, care a devenit la rândul ei, din filie, parohie. Astfel, părintele Virgil Sânmărtean a rămas la Parohia Jelna, iar postul de preot de la Ghinda a fost scos la concurs. În urma examenului ce s-a susţinut la Mitropolia Clujului, noul paroh de la Ghinda este părintele Doru Zaharie, care până acum a slujit la Parohia Hălmăsău, de pe Valea Ţibleşului.
Părintele Doru Zaharie, împreună cu doamna preoteasă Claudia Zaharie, au reuşit în anii în care s-au aflat în mijlocul comunităţii din Hălmăsău să-i aducă pe tineri mai aproape de biserică, dar şi de cultură. Au organizat acţiuni sub motto-ul „Gesturile mici fac oameni mari”, campanii umanitare de sărbători – „Fapte bune în ghetuţe”, au participat la evenimente la Bistriţa, realizate în colaborare cu Biblioteca Judeţeană, copiii câştigând în urma lecturii cărţilor duse de bibliobuz la ei acasă, premiile „Cartea de ciocolată”. De asemenea, copiii, părinţii şi bunicii au fost duşi şi în pelerinaje, au învăţat să fie mai aproape de reperele culturale, prin organizarea de simpozioane şi prin cinstirea înaintaşilor. Împreună cu doamna preoteasă şi cu copiii, părintele s-a făcut de-al locului prin îmbrăcarea costumului popular.
Îi dorim părintelui Doru Zaharie multă sănătate şi bucurii duhovniceşti alături de noua comunitate pe care o va păstori la Ghinda, Bunul Dumnezeu să-l binecuvânteze pentru a-i păstori pe enoriaşi înţelept, cu multă smerenie, înţelegere şi dragoste pentru oameni şi pentru Cel de Sus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5