www.dolceta.eu, program online pentru consumatorii români

Meglena Kuneva, comisarul pentru protecţia consumatorului, a lansat un program online pentru români şi bulgari care descrie toate drepturile clienţilor, de la contractele de vânzare-cumpărare până la garanţii şi soluţionarea litigiilor. Programul este structurat pe trei nivele, pentru începători şi avansaţi, şi poate constitui o bază solidă pentru cursurile de profil destinate şcolarilor de toate vârstele, formatorilor din organizaţiile de consumatori, agenţii guvernamentale sau ONG-uri.

„Orice consumator trebuie să ştie ce drepturi are atunci când returnează un bun, ce să facă atunci când nu primeşte ceea ce apare în ofertă, unde să se plângă atunci când nota de plată pare a fi supraîncărcată, unde să găsească ajutor atunci când are nevoie pentru soluţionarea unui litigiu. Acesta este genul de informaţie practică şi formare care ajută oamenii să îşi susţină drepturile şi să primească acea calitate a serviciilor pe care o merită, pe internet sau la magazinul din colţul străzii”, a declarat comisarul Kuneva.

Programul cuprinde patru module: drepturi de bază ale consumatorului (contracte, etichetare, vânzare de la distanţă, publicitate, despăgubiri); servicii financiare (buget de familie, credit, ipoteci, economii şi investiţii); siguranţa produselor şi serviciilor şi un modul special destinat profesorilor, care conţine materiale pedagogice (introducere în educaţia consumatorilor, consumatori responsabili, sănătoşi şi în siguranţă). Vă puteţi informa sau testa cunoştinţele pe www.dolceta.eu. Portalul a fost lansat de Comisia Europeană acum câţiva ani, dar avea programe numai pentru o parte din ţările membre, secţiunile pentru români şi bulgari fiind disponibile de săptămâna aceasta.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5