Zece bistriţeni luptă pentru un post de judecător sau procuror

Un număr de zece jurişti bistriţeni s-au înscris la concursul de admitere în magistratură, pentru un post de judecăror sau de procuror, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii. Concursul care se derulează până în 10 octombrie vizează ocuparea a 50 posturi de judecător şi 50 de posturi de procuror, dintre care două locuri de judecător sunt vacante la Judecătoria Bistriţa şi Judecătoria Năsăud, iar alte două de procuror la parchetele aferente celor două judecătorii.
Duminică, bistriţenii au susţinut proba scrisă eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice la drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal, rezultatele urmând să fie publicate în 31 august. În 9 septembrie, cei care vor reuşi să obţină minimum 70 de puncte, vor susţine şi un test de verificare a raţionamentului logic, finalmente fiind programat interviul.
Printre numele celor înscrişi apare şi ce al lui Ioan Sidor Bodescu, coincidenţă sau nu de nume cu cel al fostului şef al Poliţiei bistriţene. De asemenea, mai mulţi avocaţi bistriţeni îşi încearcă şansa de a accede în magistratură.
În această perioadă se derulează şi concursul de admitere în Institutul Naţional al Magistraturii, pentru ocuparea 200 locuri de auditori de justiţie, dintre care 100 sunt alocate pentru funcţia de judecător şi tot atâte pentru cea de procuror. După finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie pot opta, în funcţie de medii şi de locuirle disponibile, pentru una din cele două funcţii. Şi aici au participat la proba scrisă vreo 20 de bistriţeni licenţiaţi în drept.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5