Felicitări! Trei bistriţence au fost admise la Institutul Naţional al Magistraturii!

Trei bistriţence au fost admise la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, desfăşurat în perioada 10 iulie – 30 octombrie, potrivit datelor publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii.

Este vorba despre Diana Pop, cu nota finală 8.245, a noua pe lista admişilor, Maria Neştiut –  cu nota 7.993 şi Sanda Irina Hotfoludi   - 6.633.

La concurs au fost înscrişi aproape 2500 de candidaţi, printre care s-au numărat şi alţi 16 candidaţi bistriţeni. Concursul a fost organizat pentru ocuparea unui număr de 300 locuri de auditor de justiţie, din care 170 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 130 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.

Candidaţii au susţinut o probă eliminatorie, care a cuprins un test De verificare a cunoştinţelor juridice şi un test de verificare a raţionamentului logic. La testul de verificare a cunoştinţelor juridice, au fost  100 de întrebări, câte 25 din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal, fiecare răspuns corect însemnând un punct. Au fost declaraţi admişi candidaţii care au obţinut minimum 70 de puncte, echivalentul notei 7. Ulterior, a fost programat testul de verificare a raţionamentului logic, care a inclus 100 de întrebări la care se punctează răspunsurile şi 20 de întrebări supuse pretestării în condiţii de concurs, ale căror răspunsuri nu se punctează. Pentru a fi declarat admis, candidaţii ar fi trebuit să răspundă corect la minimum 30 de întrebări din cele 100 care se punctează.

Interviul a constat în elaborarea în scris a unei analize cu privire la un subiect şi susţinerea orală a acestuia, plus analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei.

În perioada următoare, cele trei bistriţence trebuie să depune actele necesare în vederea verificării condiţiei de bună reputaţie, vor fi supuse examinării medicale şi testării psihologice – scris şi interviu.

În aceeaşi perioadă, a avut loc şi concursul de admitere în magistratură, unde au fost înscrişi 7 candidaţi din judeţul nostru, însă nu a fost admis niciunul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5