Două avocate din Bistriţa, admise în magistratură

Rezultatele definitive ale concursului de admitere în magistratură, din perioada 7 februarie – 22 mai, au fost publicate pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii. Două avocate bistriţence figurează pe lista celor 85 candidaţi declaraţi admişi.

         Este vorba despre Anca-Roxana Giurgean, care a fost admisă cu a treia notă, şi de Amelia-Cecilia Chiorean, ambele candidând pentru ocuparea unui post de judecător.

         La concursul organizat de CSM prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii au fost disponibile 85 de posturi de judecător şi 43 posturi de procuror. Peste 1100 de candidaţi au încercat să treacă cele două etape, şi anume testul de verificare a cunoştinţelor juridice din drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal  şi testul grilă de verificare a raţionamentului logic, urmat de susţinerea unui interviu (elaborarea în scris a unei analize şi susţinerea acesteia, plus analiza orală a unei speţe cu elemente de etică specifice profesiei).

         La nivelul judeţului nostru au fost înscrişi în această sesiune de admitere în magistratură 12 candidaţi, doar trei reuşind să treacă de proba eliminatorie de verificare a cunoştinţelor juridice.

         Candidaţii admişi vor  mai avea de trecut şi etapa de verificare a îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii,  pe baza  CV-ului, a caracterizării de la ultimul loc de muncă, a adeverinţelor eliberate de primării sau de administraţii financiare din care să rezulte existenţa /inexistenţa unor eventuale contravenţii, a declaraţiei pe proprie răspundere privind precizarea domiciliului, dar şi alte înscrisuri relevante pentru verificarea condiţiei de bună reputaţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5