Zece bistriţeni luptă pentru statutul de judecător

Consiliul Superior al Magistraturii organizează în această perioadă, prin Institutul Naţional al Magistraturii, concursul de admitere în magistratură. Concursul se organizează pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător la judecătorii. Pentru judeţul nostru, este vacant un post de judecător la Judecătoria Bistriţa.

Pentru acest concurs s-au înscris 1258 de candidaţi, dintre care zece sunt din judeţul nostru. Pe lista apărută pe sute-ul CSM apar numele unor avocaţi sau poliţişti bistriţeni.
Duminică, s-a desfăşurat proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice din cadrul primei etape a concursului la care au participat 1144 de candidaţi, rezultatele fiind aşteptate la finele săptămânii.

A doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie 2013.

Concursul de admitere în magistratură este organizat conform dispoziţiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, adoptat prin H CSM nr.279/2012, modificată. La acest concurs participă persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.14 alin. 2 din Legea nr. 303/2204 cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5