Două bistriţence, la un pas de a-şi câştiga statutul de judecător

Avocatul Mirela Mândru şi juristul Ana-Maria Scridon au reuşit să treacă de prima etapă a concursului de admitere în magistratură, pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător.
După susţinerea examenului tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice şi a testului grilă de verificare a raţionamentului logic, bistriţencele au fost declarate admise pentru ultima etapă, cea a interviului, care va avea loc săptămâna viitoare. De altfel, doar 112 candidaţi din cei 1258 înscrişi iniţial (dintre care 10 din Bistriţa-Năsăud) au putut trece de probele de foc ale Consiliului Superior al Magistraturii, ceea ce nu e puţin lucru.

Interviul presupune a elaborarea unei analize în scris, plus o speţă cu elemente de etică ale profesiei, iar pentru a fi admis este nevoie de minimum 7.

Concursul de admitere în magistratură este organizat conform dispoziţiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, adoptat prin H CSM nr.279/2012, modificată. La acest concurs participă persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.14 alin. 2 din Legea nr. 303/2204 cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5