Cunoştinţele juridice i-au triat pe candidaţii bistriţeni din magistratură

Numai două bistriţence au reuşit, înainte de contestaţii, să treacă de prima probă a concursului de admitere în magistratură, pentru ocuparea unui număr de 70 de posturi de judecător.
Din cei 10 candidaţi înscrişi din judeţul nostru, doar două persoane au obţinut mai mult de 70 puncte, la proba eliminatorie tip grilă de verificare a cunoştinţelor juridice.
Acestea vor putea participa la a doua probă din cadrul primei etape, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, care va avea loc la data de 8 septembrie 2013.

Concursul de admitere în magistratură este organizat conform dispoziţiilor art. 33 alin. 1 din Legea nr 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale Regulamentului privind organizarea şi desfăşurarea concursului de admitere în magistratură, adoptat prin H CSM nr.279/2012, modificată. La acest concurs participă persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute la art.14 alin. 2 din Legea nr. 303/2204 cu o vechime în specialitate de cel puţin 5 ani, în funcţiile prevăzute de lege.

***
La admiterea în INM, din 31 de bistriţeni, cinci merg mai departe

Şi la concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, prima probă a fost una de foc. Din cei 31 de candidaţi din Bistriţa-Năsăud, doar cinci au reuşit să acumuleze peste 70 puncte, înainte de publicarea rezultatelor contestaţiilor. A doua probă, constând în testul grilă de verificare a raţionamentului logic, va avea loc la data de 8 septembrie 2013
Concursul de admitere la INM se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 de locuri de auditori de justiţie, din care 100 de locuri sunt alocate pentru pregătirea auditorilor în vederea ocupării funcţiei de judecător, iar 100 de locuri pentru pregătirea auditorilor în vederea ocupării funcţiei de procuror.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5