Ziua Fermierului, o sărbătoare a comunităţii din Silivaşu de Câmpie. Ultimele noutăţi din agricultură, dar şi tombolă cu premii!

         Primăria şi Consiliul Local Silivaşu de Câmpie organizează duminică, 3 martie, începând cu ora 13.00, o nouă ediţie a Zilei Fermierului. Evenimentul va fi găzduit de de Căminul Cultural din localitate, fiind invitaţi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Ioan Ţintean, senatorul Ioan Simionca, consilierul municipal Vasile Moldovan.

         „Sperăm că vor fi prezenţi toţi fermierii din Silivaşu de Câmpie, şi aici avem aproximativ 200 de fermieri. De asemenea, i-am invitat şi pe primarii din comunele vecine cu câte doi fermieri, cei mai reprezentativi din acea comunitate. Vor susţine prezentări de specialitate reprezentanţi ai Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud, ai AFIR şi APIA, dar şi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş”, ne-a declarat primarul comunei Silivaşu de Câmpie, Ioan Cămărăşan.

         Lângă Căminul Cultural va fi amenajat un stand cu utilaje, aparţinând companiei New Holland, cu reprezentanţa la Cluj-Napoca. Specialiştii vor prezenta modele de tractoare, dar şi oportunităţile de achiziţie prin proiecte finanţate din fonduri europene.

         Toţi fermierii vor fi invitaţi să-şi achizioneze bilete de tombolă, cu o valoare de 25 lei, premiile fiind 20 litri ulei de motor, 20 l ulei de transmisie, Azomureş va aduce îngrăşăminte, alte firme vor veni cu furaje, sămânţă pentru culturile de porumb, erbidice. Firma Heniu din Bistriţa va acorda două anvelope de tractor, Rombat- o baterie de tractor, iar RAAL – un radiator pentru tractor.

         „Cu aceste bilete de tombolă vom putea să asigurăm masa, dar şi cheltuielile pentru întreţinerea atmosferei, invitat special fiind Marcel Avram şi Alina Ploae. Pentru că suntem în preajma zilei de 8 Martie, va fi o întâlnire la care vom sărbători şi femeia”, a spus primarul Ioan Cămărăşan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5