Primim la redacţie

Patrimoniul comunităţii din Silivaşu de Câmpie, expus într-un muzeu

„Pentru păstrarea elementelor etnografice şi folclorice din această străveche localitate românească, s-a hotărât, în data de 23 martie 2019, înfiinţarea unui muzeu şi a Asociaţiei Culturale „Ladoşan Emil”. Membrii fondatori au fost prof. Achim I. Matei, istoricul dr. Vasile Lechinţan, preotul paroh Vasile Pintea, prof. Ana Pintea, primarul Ioan Tiberiu Cămărăşan, pictoriţa Ana Sălăgean, ing. Cornel Sava şi farmacista Maria Voivod.

         Pentru chirie, membrii fondatori vor contribui cu o anumită sumă”, ne-a scris prof. Matei Achim.

***

         Primarul comunei Silivaşu de Câmpie, Ioan Cămărăşan, ne-a declarat că este o iniţiativă lăudabilă a întregii comunităţi. În perioada următoare,  membrii fondatori vor fi convocaţi pentru a stabili anumite aspecte organizatorice, fie că se va merge pe asociaţie, fie pe fundaţie, dar şi pentru a discuta despre posibila locaţie a unui muzeu. „Există casa în care a locuit învăţătorul Emil Ladoşan, care s-a căsătorit la noi în comună. Este o casă care păstrează arhitectura veche şi care acum îi aparţine ing. Cornel Sava. Va trebui să vedem formula juridică prin care putem interveni pentru amenajarea unui muzeu. Piese, obiecte tradiţionale, costume populare etc., încă mai găsim prin casele de la noi din comună”, ne-a explicat primarul Cămărăşan.

         Potrivit acestuia, muezul ar putea avea şi alte funcţiuni, pentru organizarea unor tabere de pictură sau ale evenimente culturale, educaţionale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5