“Ziua porţilor deschise” la Oficiul Registrului Comerţului

Miercuri, 11 martie, la sediul Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, str. Mărăşeşti, nr. 2, a avut loc un eveniment inedit denumit “Ziua porţilor deschise”, care face parte dintr-o campanie de informare prin accesul liber la informaţii şi transparenţă – spune directorul Oficiului, Elena Szakacs.

La manifestare a participat Şimon Florin – directorul Serviciului Contencios ONRC Bucureşti, preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud – Nicolae Marian, judecători, avocaţi, lichidatori, reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, Camerei de Comerţ şi Industrie, reprezentanţi ai agenţilor economici.

Din expunerile prezentate şi din dialogul cu cei prezenţi, a rezultat o serie de preocupări pe care le are ONRC în direcţia perfecţionării sistemului de informare, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor. La manifestare au fost prezenţi, de asemenea, ca invitaţi, comercianţi din Spania, care desfăşoară activităţi în Bistriţa-Năsăud. Au fost făcute referiri la: recodificarea CAEN, serviciul on-line de monitorizare, cum poate fi evitată dizolvarea firmei, consultare stadiu dosar ş.a.

În expunerea făcută, directorul Şimon Florin menţiona, între altele, că este în studiu reducerea costurilor publicităţii pentru operaţiunile efectuate şi până în 2010 datele să se publice gratuit în format electronic.

Preşedintele Nicolae Marian a apreciat organizarea acestei manifestări şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, care va servi la cunoaşterea mai în detaliu a activităţii instituţiei ORC – instituţie care funcţionează pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud. Anual – a spus el – preşedintele Tribunalului desemnează judecătorii delegaţi pe lângă Oficiul Registrului Comerţului, din rândul componenţilor Secţiei Comerciale a Tribunalului. Directorul ORC, Elena Szakacs, a apreciat colaborarea bună care există între instituţia pe care o conduce şi judecătorii delegaţi.

“Ziua porţilor deschise” s-a desfăşurat în intervalul orar 8,30-16,00. “Acţiunea este menită – spune E. Szakacs – să creeze oportunităţi atât pentru autorităţile publice cât şi pentru sectorul privat, o platformă pentru comunicare, dezbatere şi crearea de reţele între instituţii”. Remarcând participarea a numeroşi invitaţi, reprezentând atât instituţii care au tangenţă cu activitatea ORC, reprezentanţi ai mediului de afaceri, se poate aprecia interesul de care s-a bucurat această primă ediţie a “Porţilor Deschise”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5