Ziua Vânătorilor de Munte Bistriţa

Clubul colecţionarilor “Bisnumphila” al Cercului Militar Bistrita, in colaborare cu Garnizoana Bistriţa a organizat luni 03 noiembrie de la ora 12.00 expoziţia omagiala ,,Onor vânătorilor de munte,,.

Evenimentul a avut loc în sala mica a Cercului Militar Bistrita si a cuprins in prima parte deschiderea expoziţiei cu medalii, insigne, decoraţii, plachete, efecte si uniforme militare ale vânătorilor de munte din Bistrita si din tara, din colecţia sau custodia jurnalistului Marius Chiuzan.
Au fost expuse in premiera obiecte si efecte militare ale generalului erou Grigore Bălan si a generalului (inimilor) Gheorghe Pârvulescu. De asemenea a fost evocată memoria generalilor Dumitru Teodorescu si Vasile Teodorescu.
In expoziţie s-au mai putut vedea in premiera obiecte, fotografii si uniforme ale actualilor generali în rezervă Iacob Dragos, Ioan Andreica, Paul Ghircoias şi Onisor Cârcu.
De asemenea, au fost admirate o serie de obiecte ale vânatorilor de munte aduse sau donate de coloneii in rezerva Ioan Gaftone, Florentin Archiudean, Nicolae Pop, Ştefan Pastor dar şi Ioan Cordovan, Dorin Filip, Vasile Amariei şi Vasile Măgerusan.
Evenimentul a mai cuprins o expoziţie filatelică cu tematica militară si in special cu vânatorii de munte, pregătita de col .rez Martin Zsoldos.
În partea doua a fost prezentat în premieră un film cu istoria si activitatea vânatorilor de munte din Bg.1 V.M. Bistrita, realizat de col. rez. Florentin Archiudean şi o istorie a vânatorilor de munte în date, realizată de col. rez. Nicolae Pop.
La acest eveniment de mare însemnatate pentru armata romana si în speţă pentru vânatorii de munte, au fost prezenţi comandantul Brigăzii 81 Mecanizate “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Ovidiu – Liviu Uifăleanu, viceprimarul George Avram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, jurnalişti, dar si 5 generali în rezervă: Iacob Dragos, Ioan Andreica, Paul Ghircoias, Onisor Carcu si Ioan Birisiu.

Ofiţer cu informarea şi relaţiile publice la U.M. 01331 Bistriţa,
Lt.col. Florin APĂFĂIAN.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5