Zmeul le-a dat de furcă unor spanioli rătăciţi pe meleagurile noastre

Duminică, 27 martie a.c., în jurul orei 11.45, jandarmii montani din Rodna aflaţi într-o acţiune de patrulare pe ruta Valea Mare - Pasul Rotunda, au văzut în faţă la un moment dat, un autoturism cu numere de Bucureşti care virase pe un drum forestier înfundat.
Având în vedere faptul că jandarmii montani cunosc bine zona denumită Valea Zmeu`, au realizat imediat că autoturismul respectiv s-a rătăcit, deviind de la drumul principal.
Jandarmii au pornit imediat după autoturism, l-au oprit şi au constatat că ocupanţii (un bărbat şi o femeie - doi turişti din Spania), s-au rătăcit urmând indicaţiile oferite de GPS –ul din dotare.
Din discuţiile purtate, jandarmii au aflat că cei doi turişti de 32 şi 33 de ani sunt din Spania şi doresc să ajungă în Vatra Moldoviţei - judeţul Suceava.
Având în vedere condiţiile de drum acoperit cu un strat de gheaţă şi zăpadă, jandarmii i-au condus pe cei doi tineri spanioli până în Pasul Rotunda şi i-au îndrumat pentru a nu devia de la traseu. Ca urmare aceştia au fost monitorizaţi până au ajuns în siguranţă, în localitatea Cârlibaba – judeţul Suceava.
Cei doi turişti le-au mulţumit jandarmilor pentru flerul de care au dat dovadă şi pentru sprijinul acordat şi au declarat că intenţionează ca după ce ajung la destinaţie, să viziteze mai multe oraşe din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5