Jandarmii montani din Rodna, în sprijinul unor turişti maghiari din Pasul Rotunda

Luni dimineaţă, în jurul orei 08.40, jandarmii montani din Rodna au fost solicitaţi să intervină în sprijinul unui grup de turişti din Ungaria. Aproximativ 40 de persoane se aflau în zona Pasul Rotunda, când doi dintre membrii grupului au început să se simtă rău.

“Aceştia au sunat la 112 pentru a solicita intervenţia unei ambulanţe care să le acorde sprijin de specialitate. Din cauza terenului, aceasta nu a putut ajunge la cei în cauză, ca urmare jandarmii montani din Rodna, au pornit către persoanele în cauză, pe care le-au transportat până în zona în care putea ajunge ambulanţa. Acestea prezentau semne de intoxicaţie cu fructe de pădure necomestibile. La ora 09.25, jandarmii i-au preluat pe cei doi turişti, iar 20 de minute mai târziu i-au predat în siguranţă personalului medical de pe ambulanţa SMURD din Sângeorz-Băi, în zona La Icoană, pentru acordarea îngijirilor medicale de specialitate”, precizează Georgeta Cşvan, purtător de cuvânt al IJJ BN.

Cei doi turişti, Petrico F. de 46 de ani şi Diana M. de 27 de ani, sunt din Ungaria şi se aflau în Pasul Rotunda, unde alături de alţi 38 de turişti au înnoptat în corturi în zona Lacul Lala, pentru a vizita zona.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5