CENTENARUL UNIRII VA FI SĂRBĂTORIT ŞI ÎN COMUNA ŞANŢ

Primarul Comunei Şanţ ing Ioan Szabo , a afirmat tot timpul că Rom-nia a fost şi va fi mereu parte integrantă a sufletului său şi că fiecare dintre noi ar treuii să ne iubim ţara la fel de mult ca pe propria familie, doar astfel Rom-nia poate merge înainte.
Şi în acest an manifestările zlei de 1 Decembrie vor fi marcate aşa cum se cuvine în comuna de la izor de Someş. Depuneri de coroane, cântece patriotice dar şi bucuria de face parte din poporul român vor fi prezente sâmbătă începând cu ra 10:30 în comuna Şanţ. „Toti cei care simt româneşte şi cei care vor să fie alături de noi o pot face pentru că şănţenii sunt oameni primitori” a declarat Ioan Szabo.
Primarul şănţean are de asemenea sentimente deosebite pentru fraţii de peste Prut mai ales că în luna iulie a acestui an comuna Şanţ s-a înfrăţit cu Limbenii Noi din Republica Moldova. Odată cu înfrăţirea au început şi o colaborare pe linie culturală şi educaţională, astfel că din acest an şcolar Primăria și Consiliul Local Șanț au decis să acorde o bursă de merit lunară în valoare de 200 de euro pentru o elevă din Limbenii Noi, care din acest an studiază la un liceu din Piatra Neamț. În plus, tot prin grija primarului Ioan Szabo, comuna Șanț urmează să ofere, în această toamnă, celor din Limbenii Noi o poartă impresionantă din lemn care va străjui intrarea în localitatea din raionul Glodeni.
”Ca o comunitate recunoscută de oameni harnici și gospodari, comuna Șanț a dorit să treacă neîntârzâiat la fapte în folosul fraților din Limbenii Noi, pentru a le arăta lucrurile minunate pe care le nutrim față de ei. Prin acordarea acestei burse școlare unui eleve merituoase (să știți că peste Prut, mulți copii își doresc să studieze în România, lucru considerat de noi de bun augur pentru reunirea cu patria mamă) dar și prin viitoarea poartă de lemn care pe care va sta scrisă înfrățirea dintre Șanț și Limbenii Noi, am făcut un prim pas înspre frații noștri. De aceea, ne dorim să avem multe realizări împreună în diferite domenii de activitate, în anii ce vin.
În urma vizitei făcute în Basarabia, deși au resurse financiare limitate, am simțit pe deplin toată dragostea cu care ne-au înconjurat. Am fost pentru prima dată în Basarabia, iar felul călduros prin care ne-au primit și tratat frații noştri din Limbenii Noi, în frunte cu primarul Anatolie Buzut, ne-a impresionat extrem de mult. În ciuda condițiilor vitrege de trai, frații noștri din Limbenii Noi ne-au arătat ce înseamnă patriotismul adevărat prin felul de a fi. Vedeți, noi, ce trăim în România, tot clamăm că suntem mari patrioți, dar la felul cum ne manifestăm dăm dovadă că suntem mai dezbinați ca niciodată. Dincolo, în Basarabia, oamenii suferă cum nu ne-am imaginat, în tăcere, cu drag și dor, pentru limba și neamul românesc. Stau și mă întreb cu mâhnire de ce am căutat mereu să ne înfrățim cu bogații din Occident, când fericirea era la o distanță mult mai mică. Parcă ne-a fost rușine de frații noștri, ca într-un blestem! Cu această ocazie, ca și în proverb, am constatat că ne-am simțit mult mai împliniți sufletește la cei mai săraci, dar cu inimă mare și care, pe deasupra, bate pentru România”, a declarat primarul Ioan Szabo.
Nici cei mici nu vor fi uitaţi pentru că în luna Decembrie din nou Moş Crăciun urmeză să poposească în comună îcărcat de daruri pentru cei mici.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5