1 Decembrie, Ziua Naţională a României - programul manifestărilor. Adio paradă a modei ! Se va depune o sigură coroană, asigurată prin grija Instituţiei prefectului

R O M Â N I A

 

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL BISTRIŢA-NĂSĂUD

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

- programul manifestărilor -

 

Pentru cinstirea Zilei Naţionale a României, Instituţia Prefectului-Judeţul Bistriţa-Năsăud, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Municipiului Bistriţa, împreună cu Garnizoana Bistriţa, organizează, în data de 1 Decembrie 2014, activităţi aniversare dedicate Marii Sărbători.

Manifestările debutează la ora 11.00, cu un ceremonial militar-religios, la monumentul poetului Andrei Mureşanu din Piaţa Centrală, urmat, începând cu ora 11.50, de parada militară, la care participă, cu personal şi tehnică, unităţile Brigăzii 81 Mecanizată « General Grigore Bălan », Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Penitenciarul Bistriţa, Direcţia Judeţeană de Informaţii Bistriţa-Năsăud. La parada militară, care va avea loc pe str. Şincai – str. Dornei, participă aproximativ 400 de militari ai garnizoanei şi 35 de mijloace tehnice aflate în dotare.

Între orele 17.00 şi 18.30 va avea loc retragerea cu torţe. Această activitate, la ora 17.00, va debuta cu aprinderea torţelor şi intonarea Imnului Naţional la statuia lui Andrei Mureşanu din Piaţa Centrală. Ulterior, la ora 17.30, în Piaţa Petru Rareş, se va intona Imnul Uniunii Europene.

Facem menţiunea că se va depune o sigură coroană, asigurată prin grija Instituţiei prefectului, din partea tuturor participanţilor la eveniment:

-      Instituţia prefectului – judeţul Bistriţa-Năsăud;

-      Consiliul judeţean Bistriţa-Năsăud;

-      Primăria municipiului Bistriţa;

-      Parlamentarii judeţului Bistriţa-Năsăud;

-      Conducerea instituţiilor militarizate;

-      Conducerea serviciilor publice deconcentrate;

-      Preşedinţi de formaţiuni politice;

-      Preşedinţi de ONG-uri.

 

Cetăţenii judeţului sunt aşteptaţi să se bucure împreună de această sărbătoare de suflet a tuturor românilor.

 

 

 

Biroul de presă

Comentarii

26/11/14 10:50
BALAN MARIUS PE...

Suficient...incet invatam sa nu mai fim asa de batosi pe munca si sacrificiul strabunilor. Cand vom incerca macar sa ajungem la nivelul celor care au facut MAREA UNIRE, mai putem vorbi de a ridica nasul si vorba. Putina decenta se impune si in cazul sarbatoririi zilei de 1 DECEMBRIE. Un lucru si mai bun in cazul coroanelor: EROII nu mor niciodata si nu trebuie sa-i sarbatorim sacrificand mii de brazi pt. a confectiona coroane pe care le aruncam dupa o saptamana. Ei trebuie sa fie prezenti tot timpul in sufletele noastre.

26/11/14 11:49
Vizitator

Bistrita dispune de un loc avand puternice legaturi Marea Unire de la 1 Decembrie, 1918. Este vorba de Piata Unirii, unde cu cativa ani in urma un primar incult a mutat bustul lui Cuza de la IJP, denaturand astfel semnificatia numelui pietei care nu are nimic de-a face cu Unirea Principatelor. Aici ar trebui sa fie un simbol evocator al Zilei Nationale a Romaniei si nu in Piata Centrala a orasului. Pe de alta parte, chiar si Parada militara organizata de ziua nationala, lasa impresia de improvizatie. Si asta din cauza ca la Bistrita nu exista inca un loc bine stabilit unde sa se desfasoare defilarile, asa cum exista in alte orase. Inainte cu cativa ani defilarea s-a facut pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Anul trecut locul a fost schmbat cu unul si mai prost. De fiecare data se schimba locul dar tot in spatii inghesuite din centrul vechi, desi orasul dispune si de bulevarde sau strazi largi care pot sa gazduiasca asemenea manifestari de amploare. Spre exemplu, un loc mult mai potrivit ar putea fi Piata Petru Rares, in care tribuna oficiala sa fie amplasata pe latura dinspre prefectura iar fanfara militara pe esplanada dinspre monumentul eroilor. Astfel, coloana oficiala ar putea porni din Piata Eminescu urmand traseul de pe Bulevardul Republicii, prin fata tribunei de langa Prefectura, traseu continuat cu str. 1 Decembrie pana la intersectia cu Petre Ispirescu. Locul acesta mai aerisit ar oferi o mult mai buna perspectiva asupra defilarii iar traseul si in special Piata Petru Rares ar putea primi un numar mare de doritori sa asiste la parada. Acest loc ar trebui sa ramana permanent, cu destinatia de defilare asa cum exista in toate orasele mari ale tarii. Asta cu atat mai mult cu cat la monumentul eroilor de langa Prefectura se organizeaza si alte ceremonii militare pe parcursul anului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5