13.800 de cadouri au fost împărţite copiilor din judeţele din Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj

Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe, a împărţit pe 28 decembrie 2012 13.800 de cadouri de Crăciun din Germania copiilor din aproape 150 de localităţi din Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş și Cluj.

La acţiunea Camionul de Crăciun au participat aproape 1.000 voluntari din partea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, asociaţiei Tăşuleasa Social şi organizaţiei Die Johanniter Unfall-Hilfe.

„În nouă ani peste 100.000 de copii au primit un cadou de la noi, iar acesta e al zecelea an în care aproape 14.000 de copii au primit într-o zi cadouri cu ajutorul a atâtor oameni care participă la acțiune voluntar. Mi se pare foarte important că un ONG colaborează cu instituțiile statului pentru că, dacă ne-am confrunta cu o situație de-adevăratelea serioasă, o calamitate, de exemplu, știm că ne-am putea baza pe aceste instituții“, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu, preşedintele organizaţiei Tăşuleasa Social.

Un pachet are o valoare între 40 și 50 de euro şi conţine jucării, dulciuri, caiete şi creioane, pastă de dinţi, obiecte de igienă personală, dar şi alimente: zahăr, ulei, orez, făină. Cei 30 de voluntari din Germania care au condus cele 13 camioane cu cadouri au plecat de Crăciun de lângă familiile lor şi au călătorit aproape două zile până în România.

„Ca în fiecare an, organizarea a fost excelentă: autoritățile s-au implicat alături de noi, iar fiecare copil înscris la școală din satele prin care am trecut a primit câte un cadou. De zece ani, de când facem această acțiune împreună cu Tășuleasa Social, colaborarea dintre noi a devenit din ce în ce mai bună“, a declarat Lorand Szüszner, manager regional Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf.

Tășuleasa Social a organizat anul acesta în România, pentru a zecea oară, acțiunea Camionul de Crăciun, inițiată în Germania, în 1993, de organizația Die Johanniter Unfall-Hilfe. În fiecare an, în preajma Crăciunului, copiii din Germania împachetează cadouri pentru copiii din Estul Europei. O parte dintre aceste cadouri ajung, prin Tășuleasa Social, la copiiii din Bistrița-Năsăud și din alte județe din țară. Până în prezent, Tășuleasa Social a împărțit aproape 110.000 de cadouri copiilor din mai multe sate din România.

* Fotografiile atașate vor fi creditate Cosmin Bumbuț/Tășuleasa Social. În imagine, echipa formată din cei mai mici voluntari Tășuleasa Social, cu vârste între 11 și 17 ani, împarte cadouri copiilor din județul Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5