După trei ani de pauză, Camionul de Crăciun revine în 14 comune bistriţene

După o pauză de trei ani, Tăşuleasa Social şi organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe reiau acţiunea ,,Camionul de Crăciun”.

Voluntarii din cele două organizaţii vor împărţi cadouri copiilor din 14 comune bistriţene (Dumitriţa, Budacu de Jos, Şieu, Mărişelu, Chiochiş, Nuşeni, Târlişua, Spermezeu, Silivaşu de Cîmpie, Urmeniş, Milaş, Budeşti, Miceştii de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie), Preventoriul Ilişua şi satul Pintic.

,,Localităţile în care va ajunge Camionul de Crăciun sunt localităţi cu situaţii materiale slabe, atinse de calamităţi. Camionul de Crăciun a fost pentru voluntarii Tăşuleasa, dar şi pentru toţi cei care s-au implicat în acţiune, o ocazie de a învăţa despre voluntariat, solidaritate şi bucurie. Voluntarii germani ne-au dat un exemplu de implicare, fără niciun interes, la sute de kilometri depărtare de casa lor”, a declarat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Alin Uhlmann- Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social.

Acţiunea ,,Camionul de Crăciun” a început în 2001, la iniţiativa postului german de radio Antenne Bayern şi a organizaţiei germane Die Johanniter Unfall-Hilfe. În fiecare an, în preajma Crăciunului, familii din Germania împachetează cadouri pentru familii din Estul Europei. În cei zece ani, de când Tăşuleasa Social organizează această acţiune, numărul cadourilor a ajuns la cifra de 55.000.

,,Camionul de Crăciun este o acţiune de la oameni pentru oameni. Familii din Vest sprijină familii nevoiaşe din Est şi le pregătesc o mică bucurie. Activitatea noastră a început imediat după Revoluţie, iar de atunci am adus peste 1.000 de camioane cu pachete în România. Numai anul acesta vor trece prin ţara dumneavoastră cel puţin 18 camioane, dintre care o parte vor pleca spre Republica Moldova”, a afirmat Loran Szuszner, preşedintele organizaţiei germane Die Johannniter Unfall-Hilfe Lauf.

Drept mulţumire pentru întreaga activitate desfăşurată în judeţul nostru, prefectul Cristian Florian i-a dăruit lui Loran Szuszner, un clop cu păun…pe care preşedintele organizaţiei germane l-a aşezat imediat pe cap.

Alin Uşeriu a fost premiat cu o diplomă, ca un semn de recunoştinţă din partea autorităţilor locale. Emoţionant, Alin Uşeriu a spus că este prima dată când primeşte un premiu, o diplomă din partea oficialităţilor locale.

Tăşuleasa Social colaborează de aproape zece ani cu organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf. În tot acest timp, cele două organizaţii s-au ocupat de dotarea unor spitale, grădiniţe, şcoli şi centre speciale, dar au oferit şi sprijin unor comunităţi afectate de calamităţi naturale (Târlişua, Bacău şi Rast).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5