Camionul de Crăciun, o lecţie de voluntariat, solidaritate şi bucurie
A devenit deja o tradiţie, ca după fiecare sărbătoare de Crăciun, Alin Uşeriu, voluntarii de la Tăşuleasa Social şi organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe să ajungă cu daruri în cele mai îndepărtate localităţi din judeţul nostru, şi nu numai. Este o lecţie despre implicare, solidaritate şi bucuria de a dărui.
Povestea Camionului de Crăciun a început în 1993, la iniţiativa postului german de radio Antenne Bayern şi a organizaţiei germane Die Johanniter Unfall-Hilfe, a doua cea mai mare organizaţie din Europa. În fiecare an, în preajma Crăciunului, copiii din Germania împachetează cadouri pentru copiii din Estul Europei. O parte dintre aceste pachete ajung prin Tăşuleasa Social, la copiii din Bistriţa-Năsăud şi din alte judeţe din ţară.
"Ne bucurăm foarte tare că este cea mai puţin discriminatorie acţiune. Noi ne ducem la toţi. Sunt 12 ani de când facem această activitate şi am crescut această activitate cu Tăşuleasa Social şi noi am crescut cu această activitate”, a declarat Alin Uşeriu, preşedinte Tăşuleasa Social.
Aproximativ 23.000 de cadouri au fost împărţite, în cursul zilei de duminică, copiilor din 164 de localităţi din judeţele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj, în cadrul acţiunii "Camionul de Crăciun" pe care Cavalerii Ioaniţi (Die Johanniter) din Germania şi asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa o organizează de 12 ani.
Cele 17 camioane încărcate cu cadouri pregătite de copii şi familiile acestora din Bavaria au ajuns, în cursul nopţii de sâmbătă, în Pasul Tihuţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde se află campusul Tăşuleasa Social, iar duminică, după încheierea formalităţilor vamale, pachetele au mers către copiii din localităţile vizate de organizatori.
Potrivit preşedintelui Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, "Camionul de Crăciun" a ajuns ca în acest an să formeze cel mai mare convoi de până acum, iar cadourile au fost pregătite de aproximativ 3.000 de voluntari din Germania, la care se adaugă 70 de voluntari ai organizaţiei "Die Johanniter" şi şoferii de camion, care s-au ocupat de transportul acestora. În fiecare pachet, cei mici au regăsit în pachete, pe lângă alimente neperisabile, dulciuri, cărţi de colorat sau jucării, produse de igienă personală, cadourile urmând să ajungă în mod special la copiii care provin din familii cu venituri reduse, cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani.
Foto: Facebook
Citiţi şi:
- Camionul de Crăciun, o lecţie de voluntariat, solidaritate şi bucurie
- După trei ani de pauză, Camionul de Crăciun revine în 14 comune bistriţene
- Povestea Camionului de Crăciun
- 13.800 de cadouri au fost împărţite copiilor din judeţele din Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj
- Responsabilitatea bucuriei dintr-o simplă cutie. Tăşuleasa Social face pentru a 15-a oară fericiţi mii de copii. Prefectul Ovidiu Frenţ, voluntar la această acţiune
Adaugă comentariu nou