Camionul de Crăciun, o lecţie de voluntariat, solidaritate şi bucurie

Camionul de Crăciun revine. A devenit deja o tradiţie, ca după fiecare sărbătoare de Crăciun, Alin Uşeriu, voluntarii de la Tăşuleasa Social şi organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe să ajungă cu daruri în cele mai îndepărtate cătune din judeţul nostru, şi nu numai.

Este o lecţie despre implicare, solidaritate şi bucuria de a dărui.

Povestea Camionului de Crăciun a început acum şapte ani, în 1993, la iniţiativa postului german de radio Antenne Bayern şi a organizaţiei germane Die Johanniter Unfall-Hilfe, a doua cea mai mare organizaţie din Europa.

În fiecare an, în preajma Crăciunului, copiii din Germania împachetează cadouri pentru copiii din Estul Europei. O parte dintre aceste pachete ajung prin Tăşuleasa Social, la copiii din Bistriţa-Năsăud şi din alte judeţe din ţară. De când Tăşuleasa Social organizează această acţiune, numărul cadourilor oferite a depăşit cifra de 80.000.

Şi anul acesta, mai multe camioane cu daruri de Crăciun din Germania vor ajunge la copiii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Suceava şi Mureş.

Cadourile, împachetate de copii din Germania, vor fi împărţite de asociaţia Tăşuleasa Social în parteneriat cu organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe.

Acţiunea are loc cu sprijinul Instituţiei Prefectului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi cu implicarea clubului de off road So Moto Racing.

Miercuri, 28 decembrie, cadourile au fost împărţite copiilor din localităţile Poiana Stampei, Podu Coşnei, Coşna, Poiana Negri şi Dorna Candrenilor din judeţul Suceava, ne comunică reprezentanţii Tăşuleasa Social.

În cursul zilei de azi, Tăşuleasa Social şi Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf vor împărţi cadouri în peste 60 de localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud, iar vineri, 30 decembrie, Camionul de Crăciun va ajunge în localităţile Vătava, Dumbrava şi Râpa de Jos din judeţul Mureş.

Tăşuleasa Social colaborează de aproape zece ani cu organizaţia germană Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf. În tot acest timp, cele două organizaţii s-au ocupat de dotarea unor spitale, grădiniţe, şcoli şi centre speciale, dar au oferit şi sprijin unor comunităţi afectate de calamităţi naturale (Târlişua, Bacău şi Rast).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5