Responsabilitatea bucuriei dintr-o simplă cutie. Tăşuleasa Social face pentru a 15-a oară fericiţi mii de copii. Prefectul Ovidiu Frenţ, voluntar la această acţiune

Astăzi sunt 15 ani  de când Tăşuleasa Social fondată de Alin Uşeriu şi administrată de Tibi Uşeriu, prin “Die Johanniter”, aduce în judeţe din Transilvania, cadouri pentru copiii de diferite vârste, evenimentul fiind cunoscut sub numele de “Camionul de Crăciun”. Pentru anul care se va încheia duminică, 31 decembrie, un număr de 21 de mii de familii din Germania au pregătit pachete care conţin produse de igienă, dar şi dulciuri şi chiar jucării sau mici obiecte de îmbrăcăminte. Costul unui pachet  este unul mic, nu mai mult de 50 de euro, dar bucuria pe care o face primirea acestuia pe faţa copiilor este imensă. 

 Camioanele de Crăciun au ajuns anul acesta în 4 judeţe din România şi unul din Republica Moldova. Astfel, camioanele au pornit joi dimineaţa din Bistriţa spre localităţi din Bistriţa-Năsăud, Suceava, Sălaj, Cluj şi Maramureş.

Alin Uşeriu: “ Pentru anul acesta avem 20 de camioane, unul urmând să ajungă în ianuarie 2018, de Crăciunul pe rit vechi , în raionul Glodeni din Republica Moldova. Avem pachete exact pentru 21.191 de copii din următoarele judeţe: Suceava, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Cluj şi Maramureş. Au venit volunari din toată Europa. Pe lângă cei din Germania au mai venit din Olanda şi din Anglia sau România”.

Prefectul Ovidiu Frenţ a fost  voluntar al Tășuleasa alături de alți aproximativ 200 de voluntari la distribuirea a mii de daruri sosite din Germania de ieri noapte cu 21 de camioane. Cu sprijinul Jandarmeriei Bistrița, al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Bistrița", al Inspectoratului Județean de Poliție, al Inspectoratului Școlar Județean dar și al primarilor și al directorilor de școli camioanele au pornit pe diferite rute să distribuie cadouri copiilor înscriși în sistemul educațional de stat.

“Este al 15-lea an când sosește "Camionul de Crăciun" în județul nostru, dar și în județe limitrofe, acesta fiind anul în care se vor împărți cele mai multe cadouri copilașilor de diferite vârste. Acțiunea începută astăzi se va încheia în 14 aprilie 2018, atunci când toți cei care au primit cadouri acum vor face ceva util pentru comunitatea lor - vor planta un copac, vor curăța un șanț sau vor repara ceva la școală. Felicitări tuturor celor implicați în această acțiune a bucuriei de a dărui!”, spune prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ.

Alături de pachete, cei mici primesc şi un pliant. Din cărticică află foarte multe lucruri  despre Ziua Voluntarului Mic, o altă acţiune a asociaţiei Tăşuleasa Social, care, în primăvară îi aşteaptă pe copii să dea înapoi, implicându-se în acţiuni de voluntariat.    Anii trecuţi, zeci de mii de copii, alături de părinţi, profesori şi bunici au participat la acţiuni de plantare de copaci sau ecologizare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5