14 propuneri pentru titlul de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud! Doar 5 vor primi distincţia

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a primit nu mai puţin de 14 propuneri pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare al judeţului Bistriţa-Năsăud, însă doar 5 distincţii vor fi oferite în şedinţa festivă din 19 decembrie. Preşedintele Moldovan nu a dezvăluit numele persoanelor propuse.  

         Comisia de cultură va face o primă triere a dosarelor, va întocmi un raport prin care va face nominalizările, astfel încât preşedintele Consiliului Judeţean să poată iniţia proiectul de hotărâre pentru şedinţa ordinară din 17 decembrie.     

         Potrivit preşedintelui Radu Moldovan, numai un simplu cetăţean a trimis o scrisoare cu cinci propuneri, “dar fără documente sau un dosar, aşa cum prevedea regulamentul”.  

         “Încercăm să acordăm aceste titluri unor personalităţi care au adus anumită plus valoare judeţului, care sunt recunoscute de către comunitate, pentru că, vă mărturisesc, că avem propuneri, care ieri (n.n. – luni), în şedinţa operativă, pe care nu le ştiam niciunul. Nu auzisem de niciunul. (…) Ele vor fi discutate în prealabil în Comisa de cultură, şipe urmă voi veni cu proiectul de hotărâre. Am luat decizia, împreună cu colegii mei, să facem propunerea Consiliului ca în acest an, prima dată după 25 ani când se acordă această distincţie onorifică, să fie 5 persoane propuse pentru titlul de cetăţean de onoare. Pe urmă vom rămâne la 1, 2, 3 maximum, pentru că nu putem duce lucrurile în altă zonă”, a precizat preşedintele Radu Moldovan.

         Acesta a menţionat că cei cinci nominalizaţi supuşi votului din plen vor fi din zona învăţământului, culturii, sportului, socialului, urmând ca anul viitor să fie făcute modificări ale Statutului judeţului pentru a include şi alte zone de referinţă. 

Comentarii

09/12/14 13:35
Lucian Rares

Distinsul profesor Sever Ursa, de la Maieru, la cei peste 80 de ani ai săi, merită din plin această distincţie, domnia sa a ctitorit două muzee marca Liviu Rebreanu în condiţiile vitrege din timpul comunismului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5