20 de tineri din județ, la Școala politică de vară TLDE

În perioada 29 august - 2 septembrie, a avut loc Școala Politică de Vară TLDE, „Libertate și Democrație”, în stațiunea Mamaia din județul Constanța, unde au luat parte peste 200 de tineri, membri ai ALDE.  Evenimentul din acest an a avut ca teme  libertatea, democrația și drepturile omului.

Organizația de Tineret ALDE Bistrița-Năsăud a fost reprezentată de către 20 de tineri din județ, în compania președintelui TLDE, Pompei Cocean. Tinerii bistrițeni au participat la seminare și dezbateri asupra problemelor actuale ale societății și au avut un schimb de idei cu personalități marcante din spațiul academic și politic, cu experiență atât la nivel național cât și european. Prelegerile susținute de liderii ALDE le-au oferit tinerilor un spectru mai larg asupra importanței principiilor de libertate, democrație și a respectării drepturilor și libertăților cetățenilor într-un autentic stat de drept.

La deschiderea lucrărilor școlii de vară membrilor TLDE li s-au adresat  președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, precum și senatorul Daniel Zamfir, liderul de grup ALDE în Senatul României, care le-au vorbit tinerilor despre rolul pe care ei îl au în spectrul politic, dar și despre modalitățile prin care aceștia se pot implica în cadrul partidului și al comunității din care fac parte.

Pe parcursul acestor zile tinerii liberali și democrați au discutat despre domenii importante pentru statul român dar și despre principiile liberalismului cu alți lideri ai ALDE, cum ar fi: Daniel Chițoiu, secretarul general al ALDE, Grațiela Gavrilescu, Vicepreședinte ALDE/Viceprim-ministru și Ministru al Mediului, deputatul Anton Anton, ministrul Energiei, deputatul Andrei Gerea.

La eveniment a fost prezentă și europarlamentarul Renate Weber, care a ținut prelegeri despre drepturile omului și a vorbit tinerilor despre activitatea ca europarlamentar. Cu acest  prilej europarlamentarul a decis să se alăture partidului ALDE România.

Pe baza parteneriatului cu ISL (Institutul de Studii Liberale), tinerii au participat și la doua seminare cu tema “Democrație și Libertate” “Libertate și Drepturile omului” .

Biroul de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5