ALDE îşi pregătește viitoarea generație de politicieni

La Sinaia, la finele săptămânii, a avut loc  „Școala politică de iarnă a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților”, a cărei temă principală a fost „România construită de tineri”, unul dintre proiectele majore elaborat de actuala conducere a TLDE.

La eveniment au participat peste 150 de tineri din toate județele țării. Organizația ALDE Bistrița-Năsăud a fost reprezentată de către Pompei Cocean, președinte TLDE BN, Ganea Pavel – vicepreședinte TLDE BN, Alin Burcutean - președinte TLDE comuna Livezile, și Ganea Ionela –  președinte al Organizației Studenților TLDE Bistrița-Năsăud.

"Printre obiectivele acestui eveniment s-au numărat: asigurarea participării tinerilor la deciziile care îi vizează, inclusiv la elaborarea, promovarea și realizarea politicilor în domeniul tineretului; sporirea gradului de participare al tinerilor la viața publică și încurajarea acestora în vederea asumării responsabilităților individuale sau de grup; responsabilizarea tinerilor liberali atunci când vine vorba despre îndeplinirea datoriei față de societate dar și față de partid; lupta tinerilor pentru apărarea drepturilor și libertăților cetățenești militând susținut pentru un autentic stat de drept. Urmând exemplul înaintașilor liberali și fiind călăuziți de spiritul și ideile democratice, tinerii ALDE și-au afirmat convingerile sub forma unei rezoluții numite Crezul TLDE.

Școala politică de iarnă a TLDE a beneficiat de prezența mai multor lideri din conducerea ALDE, președintele partidului Călin Popescu- Tăriceanu, secretarul general Daniel Chițoiu, ministrul Afacerilor Externe Teodor Meleșcanu, precum și ministrul Energiei Anton Anton, alături de alți lideri ALDE", se arată în comunicatul transmis redacţiei.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat aprecierea față de prezența tinerilor într-un număr semnificativ la școala politică de iarnă. Liderul ALDE le-a vorbit participanților despre valorile liberalismului, despre ceea ce înseamnă să fii liberal în zilele noastre. El le-a recomandat tinerilor din ALDE să parcurgă toate etapele dezvoltării în plan politic și profesional, să capete experiență, care le va fi folositoare pentru îndeplinirea obiectivelor pe care fiecare și le va propune. Președintele a subliniat că își dorește ca ALDE, prin organizația TLDE, să promoveze competența, profesionalismul și consegvența pe scena politica din Romania.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]