În 2021 polițiștii bistriţeni au intervenit la 2.419 cazuri de violență domestică şi au fost puse în aplicare 78 de mandate de executare a pedepsei închisorii

În cursul anului 2021, polițiștii au fost solicitați să intervină la 2.419 cazuri de violență domestică și au fost emise un număr total de 166 de ordine de protecție provizorii din care 78 în mediul urban și 88 în mediul rural. Dintre cele 166 de ordine de protecție provizorii emise de polițiști, 85,5% au fost confirmate de către procuror.

În ceea ce privește infracțiunile contra patrimoniului, a fost înregistrată o creștere a infracționalității sesizate cu 1,89%, de la 2.466 la 2.513, aceasta datorându-se, în principal, creșterii numărului infracțiunilor de fraude comise prin sisteme informatice.

Având în vedere situația înregistrată la sfârșitul anului 2020, eforturile preventive s-au concentrat pe menținerea sub control a criminalității de acest gen, înregistrându-se scăderi la furturile din locuințe(-14), la furturile din societăți comerciale(-18), la furturile din buzunare, genți, poșete(-2) și furturile din curți, anexe(-28). Se înregistrează o ușoară creștere în ceea ce privește infracțiunile de tâlhărie(+2) nefiind înregistrate infracțiuni de tâlhărie cu arme de foc sau urmate de moartea victimei.
Aspectele rezultate în urma analizelor efectuate pe aceste genuri de fapte vor fi avute în vedere și cu ocazia campaniilor de prevenire din anul 2022.

În cursul anului 2021, au fost formulate 21 de sesizări ca urmare a constatării încălcării măsurii/obligațiilor dispuse de către organele judiciare. Dintre acestea, au fost înregistrate 6 cazuri care au avut ca urmare schimbarea măsurii dispuse inițial, cu măsuri preventive mai aspre.

De la începutul anului 2021 au fost executate 26 de mandate europene de arestare, fiind predate autorităților judiciare persoanele care au făcut obiectul acestora. Au fost puse în aplicare 78 de mandate de executare a pedepsei închisorii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5