28-30 iulie, Bistriţa. BAJA 400, etapă în Campionatul Naţional de Raliuri Tot Teren 2017

Asociația Club SO- MOTO Racing Bistrița în colaborare cu Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud organizează prima ediţie a BAJA 400, etapă în Campionatul Naţional de RALIURI TOT TEREN 2017, auto – moto, coeficinet I. Competiţia se organizează în conformitate cu   Regulamentul  Campionatului  de Raliuri Tot Teren  FIA, FRAS, FRM;   Codul Sportiv Internaţional FIM, FIA 2017 şi anexele sale, dar ţinând cont şi de regulamentul particular. Traseul propus are o lungime totală de 386 kilometri, având patru probe speciale a căor lungime va avea 364 kilometri.

Sportivii care participă în Baja 400 BISTRITA 2017 trebuie să fie posesori ai Licenţelor de sportiv eliberate de către Federatia Română de Automobilism Sportiv şi de către Federaţia Română de Motociclism, valabile pe anul în curs pentru rally raid sau licenţa FIA (excepţie fac cei de la grupa PROMO). Sportivii străini trebuie să fie posesori ai unei licenţe emise de federaţia ţării din care fac parte. Sunt admişi în competiţie sportivi care prezintă licenţă FRM, FRAS, pentru un eveniment, valabilă pentru competiţia respectivă.

AUTOMOBILE ADMISE

3.1. Autoturisme de teren:

- 4x4,4x2, T1,T2,TH autovehicule fara omologare FIA sau cu omologarea expirata,Buggies, off road,UTV.

3.2. Autoturisme de teren:

- 4x4,4x2,de serie,clasa PROMO RALLY RAID care vor parcurge total probele speciale in regim de regularitate. Cerintele si dotarile recomandate de Organizator,pentru cei din clasa PROMO RALLY RAID,Cupa DUSTER, sunt mentionate in anexa III.

4. MOTOCICLETE ADMISE

4.1. Categoria 1: Motociclete enduro, rally

- cilindreea pana la 450 cc,motor mono sau bicilidru

- cilindreea de la 450 cc pana la 700 cc ,motor mono sau bicilidru

4.2. Categoria 2: ATV de competitie 4x4 ( art. 01.88 reglements Techniques Enduro)

- cilindreea pana la 500 cc,motor 4 timpi

- cilindreea peste 500 cc,motor 4 timpi

4.3. Categoria 3: QUAD de competitie 4x2 ( art. 01.88 reglements TechniquesEnduro)

- cilindreea pana la 500 cc,motor 4 timpi

- cilindreea peste 500 cc,motor 4 timpi

Motocicletele trebuie sa fie dotate cu derulator de road book si trip master.

4.4 Categoria 4: HOBBY, pentru amatori.s e recomanda echiparea motocicletelor cu aparatura specifica pentru rally raid (derulator de road book,tripmaster),acestia vor parcurge total probele speciale in regim de regularitate. Cerintele si dotarile recomandate de Organizator,pentru cei din categoria HOBBY, sunt mentionate in anexa III.

Sportivii care doresc să participe la Baja 400 BISTRITA, să transmita cererile de înscriere până în data de 27.07.2017, pe adresa de mail [email protected]. Taxa de înscriere/moto: 200 euro moto avansati,   150 euro moto hobby. Taxa de înscriere/auto: 200 euro, taxa de înscriere/auto-promo: 150 euro.

***

Clubul SO MOTO RACING a fost înființat din anul 2001 și pana în prezent a organizat mai multe concursuri pe plan local și național de offroad, enduro, rally raid dintre care menționăm: Trialul de la Spermezeu,  Competitia de enduro din Bistriţa-Năsăud, Baja 500 Romania editia 2016.

Președintele acestui club, Nelu Șomodean (“Somo” #666) e recunoscut pentru rezultatele foarte bune pe care le-a adunat în timp la multe competiții de acest gen:  Locul 1 la  Campionatul European de Rally Raid 2011, de doua ori câștigător al  Carpat Expres Rally și de 4 ori campion național  la Rally Raid in Romania. In cadrul clubului sunt legitimati: 4 concurenti la cursele de enduro,  2 concurenti la moto si doua echipaje la auto  RallyRaid.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5