28 de profesori, la interviu pentru funcţia de director/director adjunct. Palatul Copiilor, cea mai mare concurenţă!

Nu mai puţin de 28 de cadre didactice vor participa la interviu, în vederea ocupării prin detaşare în interesul învăţământului în anul şcolar 2017-2018 a unor posturi de director/director adjunct. La nivelul judeţului nostru sunt vacante 33 de posturi de conducere în unităţile şcolare, doi candidaţi optând pentru două posturi, iar la alte instituţii şcolare este chiar concurenţă „de doi/trei pe un loc”.

         Inspectoratul Şcolar Judeţean a publicat planificarea interviului pentru cei 28 de candidaţi, „probă” care va fi susţinută în zilele de 21 şi 22 august.

         Astfel, intră în cursă Monica Bojor – pentru director adjunct la LT Sanitar, Violeta Griga – „adjunct” la CN „Liviu Rebreanu” Bistriţa, Macedon Retegan – director la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistriţa, Ioan Mihalci şi Simona Molnar – director adjunct Liceul „C.R. Vivu” Teaca; Vasile Fiscutean, Mărioara Miheştean şi Dorel Nicoară – director Palatul Copiilor.

         Roxana Baba şi Marinela Săsărman vor „concura” pentru funcţia de director adjunct la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistriţa, iar Roxana Baba va merge la interviu şi pentru funcţia de director adjunct la CN „George Coşbuc” Năsăud, funcţie pe care o doreşte şi Onişor Pavelea. Pentru funcţia de director de la Şcoala Gimnazială Corvineşti merge la interviu Mihaela Băţean. Iacob Gavriloaie şi Narcisa Boar susţin interviul pentru funcţia de director adjunct la Liceul Tehnologic Feldru, iar Andrei Cârcu şi Domnica Cîrcu – pentru director adjunct la Rebrişoara.

         Mihai Cosma a optat pentru directoratul Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”, Lucia Cozma – pentru director a Spermezeu, Viorel Feldrihan – director adjunct Zagra, Maria Puşcaş – director Şieu Odorhei, Liviu Vaida – director Reteag, Floarea Urs – director Zagra, Dănuţa Suciu – director Ciceu Mihăieşti, Gabriela Soroiu – director Budacu de Jos, Vasile Selejan – director Galaţii Bistriţei.

         Concurenţă este şi la Salva, unde funcţia de director este râvnită de Iulia Fetti şi Onişor Pavelea, dar şi la Centrul de Excelenţă Bistriţa-Năsăud, unde vor concura Constantin Rus şi Ştefan Sălăgean.

 

***

         Până la data de 17 august, cadrele didactice înscrise în Registrul naţional al experţilor în managementul educaţional, interesate de ocuparea cu prioritate, în anul şcolar 2017-2018, prin detaşare în interesul învăţământului a unei funcţii de director/director adjunct rămasă vacantă după concurs, au depus la ISJ BN opţiunea în scris, cu precizarea unităţii de învăţământ şi a funcţiei de care sunt interesate.

         În perioada 21-22 august, cadrele didactice înscrise vor susţine un interviu în faţa unei comisii constituite din 3 membri ai CA al ISJ BN, în cadrul căruia vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017-2018 al unităţii de învăţământ  pentru care şi-au exprimat opţiunea şi le vor fi testate cunoştinţele privind legislaţia şcolară prin adresarea a trei întrebări din bibliografie. Durata interviului este de maximum 20 de minute, punctajul maxim este de 30 de puncte, iar cel minim de promovare este de 21 de puncte, ţinându-se cont de o grilă de evaluare . În 18 august, ISJ va  afişa programarea pentru interviu.

         Dacă vor rămâne posturi vacante după interviu,  acestea se vor ocupa, în ordine, de cadre didactice care au fost admise la concurs în acest an, în 2016, care au promovat cel puţin două probe în 2017, care au promovat cel puţin proba scrisă în 2017 etc.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5