4 motive să alegi un calorifer de oțel

În alegerea caloriferelor potrivite trebuie să ținem cont de un număr mare de factori. Desigur, primul care ne vine în minte este prețul, însă nu doar acesta contează, ci și materialul din care sunt realizate, durabilitatea, ușurința montajului și a întreținerii etc.

În ceea ce privește tipul, cele mai des întâlnite modele de pe piață sunt caloriferele de aluminiu, cele de fontă și, bineînțeles, popularele modele de oțel. Cum, probabil, ți-ai dat seama din titlu, în prezentul articol vom vorbi despre tipurile de calorifere din oțel, la Utilul, de exemplu, acestea găsindu-se în mai multe variante și la prețuri accesibile. Cine este Utilul? Vom spune câteva cuvinte și despre companie, dar mai la sfârșit. Acum hai să vedem motivele pentru care caloriferele din oțel merită interesul tău!

4 motive să alegi un calorifer din oțel

Chiar dacă următoarele rânduri vor fi total pro calorifere din oțel, acest lucru nu înseamnă că modelele din fontă sau aluminiu nu au plusurile lor. Sau că vedetele acestui articol nu au minusuri. Perfecțiunea nu există – însă este important ca, atunci când alegem un produs, indiferent de tipul lui, să cântărim bine caracteristicile sale și modul în care acestea răspund cerințelor noastre, astfel încât să facem achiziția perfectă. 

Altfel spus, pentru tine poate este mai importantă durabilitatea. Un prieten de-al tău apropiat poate caută prețuri mai mici. Altă persoană... pune accentul pe latura estetică, dorind calorifere de oțel ieftine, dar și cu design plăcut, care să se integreze frumos în noua locuință. Ai înțeles unde batem. Așa că hai să trecem la motivele pentru care caloriferele din oțel merită să le acorzi o atenție aparte!

  1. Prețul este accesibil, adică nici mic, nici mare

Desigur, comparativ cu rivalele lor din fontă sau aluminiu, prețurile caloriferelor din oțel pot fi nu accesibile, ci chiar foarte mici. Acum depinde și de unde sunt achiziționate, de calitatea produsului final (a oțelului utilizat, a modului în care sunt îmbinate piesele componente), de dimensiuni (la un rând, la două rânduri, la trei rânduri) etc. Specialiștii afirmă însă că, în comparație cu celelalte două tipuri de radiatoare, cele din oțel au cel mai bun raport putere termică-preț. 

  1. Se montează ușor și se întrețin tot ușor

Greutatea radiatoarelor din oțel este mai mică comparativ cu cea a modelelor din fontă, iar acest lucru face ca atât manevrarea, cât și montarea lor să se efectueze mult mai rapid. De asemenea, oțelul este ușor de întreținut, însă, pentru a te asigura că nu trebuie să ștergi mai des de o dată pe lună caloriferele, este important să acorzi o atenție aparte și vopselei cu care sunt acoperite.

  1. Distribuie repede căldura în încăperi  

Aceste tipuri de calorifere rezistă la temperaturi de până la 100 de grade Celsius și, grație materialului din care sunt concepute, distribuie foarte rapid căldura în locuință (oțelul transferă foarte ușor căldura). Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă eficiență – economie de energie.

  1. Se găsesc într-un număr mare de modele

Dacă se știe foarte bine faptul că modelele de calorifere din fontă au un aspect prea dur, nu același lucru îl putem spune despre cele din oțel. Acestea din urmă se remarcă printr-un design atractiv, îndeosebi pentru că oțelul poate fi ușor finisat. Pe piață se găsesc radiatoare de oțel în culori și dimensiuni diverse, așadar ai posibilitatea să optezi exact pentru produsele care pot contribui la înfrumusețarea decorului.

Pentru că nu se cuvine să vorbim doar despre avantaje, chiar dacă aceste calorifere se remarcă prin cel mai bun raport eficiență-preț, trebuie menționate și minusurile. Unul ar fi acela că nu au o durată de viață extrem de mare (aceasta variind în funcție de producător, între 10 și 20 de ani). Apoi, un alt dezavantaj este dat de faptul că se pot înfunda relativ ușor, fiind necesară tratarea apei.

Unde găsești calorifere din oțel ieftine, dar bune?

După cum am menționat și la începutul acestui articol, la Utilul ai la dispoziție radiatoare din oțel ieftine și de calitate, de la producători de renume, precum COPA HEIZUNG și VOGEL&NOOT. Desigur, dacă dorești modele din fontă sau din aluminiu, le găsești tot pe utilul.ro.

Prezent pe piața din România încă din anul 1992, Utilul dorește să devină partenerul celor care au nevoie de ajutor în locuință, aducând în permanență în portofoliul său produse de calitate înaltă, la prețuri corecte. De asemenea, prin vasta sa experiență, încearcă să ofere sfaturi pertinente privind achizițiile, indiferent că este vorba de un șemineu sau de un fiting pentru instalația sanitară.


Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5