40 de frunze cu „provocări” poetice, împărţite trecătorilor. Unde s-a întâmplat acest act cultural ?

„De fiecare dată când avem un eveniment la Statuia lui Mihai Eminescu se aprinde o scânteie poetică în mine!”, ne-a împărtășit colega noastră Ioana Valea, prezentă, în acest an, aproape lună de lună, la activitățile derulate în cadrul proiectului cultural „Prietenii lui Eminescu”, inițiat de domnul profesor univ. dr. Mircea Gelu Buta, proiect în care ne-am implicat deoarece pentru noi Eminescu înseamnă foarte mult. Și pentru mine, venită, de la Școala Gimnazială Șieu Odorhei, la Palat abia în toamna acestui an școlar, recenta activitate eminesciană a fost una memorabilă!
În data de 15 octombrie, 15 Eminescieni, de la Palatul Copiilor Bistrița, am fost la statuia poetului Mihai Eminescu, la ora 15: 15 minute. Ca o restanță de 15 august, domnul profesor Ioan Sabin Mureșan a spus poezia Rugăciune în italiană, în traducerea lui Geo Vasile, iar eu și Ioana Bălan – în limba română. Ca o restanță de 15 septembrie, s-a vorbit despre școală, pornind de la poezia „Ai noștri tineri…”, lecturată de Daciana Cătană.
În Piața Eminescu, am împărțit elevilor și trecătorilor 40 de frunze cu anumite „provocări” poetice, am readus anumite emoții, trăiri, sentimente. Voluntarii de la Poezia Credinței au fost foarte implicați. Noi, de la Jurnalism, am vrut să împărtășim și altora bucuria, am realizat fotografii, dorind să evidențiem chiar copilăria, trăirile, lumea Poetului, care ne e un model literar. Oamenii erau încântați. Și noi – la fel.
Minunatele clipe petrecute cu acele persoane sensibile din Piața Eminescu ne-au făcut mai îngăduitori, mai responsabili și mai implicați în acest tip de evenimente. Mulțumim doamnei profesoare Ionela Nușfelean pentru sprijin și pentru încrederea avută în noi. Mulțumim echipei noastre pentru colaborare și doamnei directoare Maria Miheștian pentru acordul de a pune în plan o nouă activitate din Proiectul „Prietenii lui Eminescu”.
„Să ținem candela aprinsă și pentru cei care ne-au inspirat atât de mult!”, ne-a îndemnat profesoara noastră, iar noi sperăm să readucem în memorie pe unii scriitori care nu se mai află, doar fizic, printre noi și „valuri lor de lumină”.

Oana Valentina Beudean, clasa a VII-a,
Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrița

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5